İngiltere’de her yıl düzenlenen Duxford hava gösterileri bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.  Geçmişten günümüze Amerikan ve İngiliz uçaklarının yeraldığı gösterilerde seyahat biçiminde devrim niteliğinde değişimlere yol açan jet motorlarının hizmete girişinin yıldönümü de kutlandı.

Cambridgeshire’da 25/26 Mayıs’ta düzenlenen hava gösterilerine II. Dünya Savaşı’nın tarihi havaalanını da içinde barındıran Duxford, Emperyal Savaş Müzesi (Imperial War Museum) evsahipliği yaptı.

JET MOTORU 75 YAŞINDA

1944 yılında operasyonel olarak askeri havacılığın hizmetine giren ve o zamandan beri seyahat etme biçimimizde devrim yaratan jet motorunun 75’nci yıldönümünün kutlandığı etkinliğin katılımcıları arasında Breitling Jet Taem, Strikemasters, B-17 Flying Fortress G-BEDF ‘Sally B’, AeroSuperBatics Wingwalkers ve Blades gibi akrobasi ekipleri yeraldı.

23 binden fazla izleyicinin ziyaret ettiği Duxford hava gösterileri helikopter şovlarıyla da süslendi. RAF Chinook gösteri ekibinin çift motorlu, tandem rotorlu helikopteri çok yönlülüğüyle öne çıkarken, Apache saldırı helikopterinin savaş yeteneği de sergilendi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER