58 farklı ülkeden kağıttan uçak yapmaya ve uçurmaya gönül vermiş 176 üniversite öğrencisi Red Bull Paper Wings 2019 Dünya Finali için Salzburg’daydı.

Dünya genelinde 58 farklı ülkede gerçekleşen Red Bull Paper Wings, 52 binden fazla kağıttan uçak sevdalısı üniversite öğrencisini bir araya getirdi. Türkiye’de de elemeleri yapılan etkinliğin Dünya Finali, geride bıraktığımız hafta sonu Salzburg’da, Flying Bulls’a ev sahipliği yapan Hangar-7’de yapıldı. En uzun mesafe, en uzun süre havada kalma ve en iyi akrobasi kategorilerinde gerçekleşen Red Bull Paper Wings, her bir kategori için dünya şampiyonunu bulmuş oldu.

Dünya finaline Ukrayna’dan katılan Kateryna Ahafonova, en iyi akrobasi kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaştı. Duygularını “Bu yarışmayı yeteneklerimi kanıtlamak için iyi bir fırsat olarak görmüştüm. Dünya şampiyonu olduğuma hala inanamıyorum!” diyerek aktaran Kateryna, aynı zamanda Red Bull Paper Wings tarihinin ilk kadın dünya şampiyonu oldu!

Kateryna Ahafonova – Ukrayna

Kağıttan uçağı tam 13.33 saniye boyunca havada kalan Avustralyalı Cameron Clark ise en uzun süre havada kalma kategorisinde şampiyonluk ipini göğüsledi.

Jake Hardy – ABD

Sonucu merakla beklenen en uzun mesafe kategorisinde ise ABD çıkışlı Jake Hardy zaferi elde eden isim oldu. “Üniversitemde yarışmayı görüp gidip katılayım, dedim ve şu anda Salzburg’da onlarca profesyonel kağıttan uçak yarışmacısıyla birlikteyim. Üstelik dünya şampiyonu oldum, inanılmaz!” diye konuşan Jake’in uçağı tam 56.61 metre mesafe aldı.

Jüri üyeleri arasında Red Bull Air Race Master Class pilotu Mika Brageot (ortada) yeraldı

CEVAP VER