Amblemi kaplan olan NATO Hava Kuvvetleri filolarını bir araya getiren “Tiger Meet” (Kaplan Buluşması) Tatbikatı, Fransa’da Mont De Marsan Hava Üssü’nde başladı. Türkiye’den uzun yıllar katılan 192. Filo, yeniden yapılanma nedeniyle geçici olarak kapatıldığı için Tiger Meet’te Hava Kuvvetleri gözlemci olarak katılım gerçekleştirdi.

Mont De Marsan Hava Üssü’nde 24 Mayıs’ta sona erecek olan bu yılki tatbikata Fransa, Almanya, İspanya, Büyük Britanya, İtalya, Portekiz, Belçika ve Avusturya dâhil toplam 10 ülkeden 60 savaş uçağı, 13 helikopter ve bin 500 havacı asker katılıyor.

Bugün gerçekleştirilen “Hava Fotoğrafçıları Günü” (Spotters Day) etkinliği havacılık meraklıları tarafından ilgiyle takip edildi.

FARKLI SAVAŞ SENARYOLARI DENENİYOR

Avcı uçakları, helikopterler ve E-3F AWACS gibi farklı hava araçlarının aynı oluşum içerisinde bir araya geldiği tatbikatta farklı filolardaki pilotlar saldırgan (kırmızı) veya müttefik (mavi) roller üsleniyor.

Görsel savaş, yakın hava desteği ve elektronik savaş gibi farklı senaryoları içeren tatbikatta yüksek yoğunluklu kombine hava operasyonları gerçekleştiriliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER