Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin 3. katında kapılarını ziyarete açan Ankara Sanat Galerisi’nin ilk konuğu “Resmigeçit Ankara” başlıklı sergisiyle Mevlut Akyıldız oluyor.

3 Mayıs tarihinde kapılarını ziyarete açan Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin 3. katında yer alan Ankara Sanat Galerisi, rengârenk dünyasını dil, ironi ve alegori ekseninde resmeden Mevlut Akyıldız’ı ağırlıyor. Galerinin “Resmigeçit Ankara”başlıklı ilk sergisi Akyıldız’ın kırk yıllık sanat hayatından seçmelerden oluşuyor. Yağlıboya çalışmaları, heykelleri ve cam altı resimleriyle tanınan Mevlut Akyıldız’ın modern yaşamın kaotik ve çelişkilerle dolu akışına eğlenceli bir üslupla yaklaştığı eserleri 31 Ağustos tarihine kadar görülebilecek.

Önüm arkam sağım solum sobe

İçinde yaşadığı toplumun bir türlü çözülemeyen meselelerini tuval üzerine ironik bir dille aktaran Akyıldız, 80’li yıllardan bu yana eserlerinde arabesk olgusuna, kitsch’e, popüler kültüre ve sokak kültürüne yer veriyor. Özellikle erkek egemen toplumun kadına bakışını tatlı-sert bir üslupla ele alan sanatçının eserleri, Türk toplumunun yaşadığı toplumsal çelişkileri görünür kılıyor.

İkinci Bahar

Sergide Akyıldız’ın yağlıboya ve bronz heykellerinin yanı sıra bir de cam altı resimleri de yer alıyor. Bugüne dek 40’a yakın kişisel sergide yüzlerce eserini sanatseverlerle buluşturan Mevlut Akyıldız’ın “Resmigeçit Ankara” başlıklı sergisi 31 Ağustos tarihine kadar yeni açılan Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Ankara Sanat Galerisi’nde izlenebilir. Ankara Sanat Galerisi, pazartesi günleri, ramazan ve kurban bayramlarının ilk günleri ile 1 Ocak günü hariç her gün saat 10.00 – 18.00 arası ziyaret edilebilir.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz

Mevlut Akyıldız

1956 yılında Ankara’da doğdu. İlkokulu Ankara, Lalahan’da okuduktan sonra İstanbul Ahmet Rasim Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümüne girdi ve 1981 yılında Neşet Günal Atölyesi‘nden mezun oldu. 1989 yılında USIA sponsorluğunda Provincetown Fine Arts Work Center’de (Massachusetts-USA) misafir sanatçı programında çalıştı. Yağlıboya resim çalışmalarının yanı sıra heykel ve kaybolmaya yüz tutan camaltı resme olan tutkusunu her fırsatta dile getiren sanatçının Yağlıboya Kitabı, Heykel Kitabı, Camaltı Kitabı, Desenler Kitabı, Ferahsaz Muhabbetleri ve Alla Turca isimli kitapları bulunmaktadır. Bugüne dek 38 kişisel sergi açan Akyıldız çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürüyor.

Arabesk

Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi

Ankara Sanat Galerisi

Çam Sokak No:3 Ulus Altındağ Ankara

Uzun eşek

CEVAP VER