Ankara Sanayi Odası ile Ankara Genç İş Adamları Derneği işbirliğinde düzenlenen “Angiad Ekonomi Buluşmaları” ASO’nun ev sahipliğinde yapıldı.

Moderatörlüğünü ANGİAD Başkanı Serhan Yıldız’ın yaptığı panele ASO Başkanı Nurettin Özdebir, NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam, Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Erhan Aslanoğlu konuşmacı olarak katıldı.

ASO Başkanı Özdebir panelde yaptığı konuşmada, Türkiye’deki ekonomik sıkıntıların 2008’de ABD’de yaşanan sürece benzediğini belirtti. Özdebir, “Unutmayalım ki üretim yoksa iş yok, ülkenin geleceği de yok. Üreten firmalarımızı destekleyerek zor durumdan kurtarmalıyız. Ekonomide en önemli gerçekliğin güven olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Şirketlerin borçlarından dolayı sorunlar yaşadıklarına dikkati çeken Özdebir, “Şirket battıktan sonra bankaya yardım etmek yerine, verilecek kaynağı batmadan şirketlere aktarmak daha doğru olacaktır. Kaynak, katma değeri ve milli menfaatleri yüksek şirketlerin üretime devam edebilmesi açısından çok daha önemlidir” dedi.

Yurt içi yerleşiklerin gelecek kaygısı ve Türk lirasına güven sorunundan dolayı tasarruflarını dövize endeksli olarak saklamalarının önemli bir risk unsuru olduğunu belirten Özdebir, “Ben demekten vazgeçip, ülkem demeyi ön plana çıkarmamız gerekiyor. Hane halkının dolardan çıkması ekonomi ve Merkez Bankası açısından olumlu bir durum olacaktır. Seçim süreci artık geride kalmıştır, ekonomi üzerine odaklanılması zaruret haline gelmiştir. Ülkemiz daha önce yaşamış olduğu krizlerden güçlenerek çıkmıştır. Ülke ekonomisine güvenimiz tamdır. En kısa zamanda bu olumsuzluklar bertaraf edilerek ekonomimiz yeniden istikrara kavuşacaktır” diye konuştu.

CEVAP VER