Profesyonel Dalış Eğitmenleri Birliği (PADI), 50 yılda 25 milyonuncu dalış sertifikasını vererek yeni bir kilometre taşına ulaştı.

29 Aralık 2016 tarihinde, yani altın yıldönümünün son günlerinde bu başarıya ulaşan PADI şanslı öğrencisini bir geziyle ödüllendirdi.

PADI Open Water Diver (Açık su dalgıç) sertifikası almaya hak kazanan 25 milyonuncu kişi Alberta Kanada’dan Sarah Gleeson oldu. Bir arkadaşıyla birlikte istediği bir yerde rüya gibi bir gezi ödülü kazanan Gleeson hediyesini erkek arkadaşı Colin’le Avustralya’nın büyük bariyer resifine giderek değerlendirmeyi seçti. Gleeson; PADI CEO’su Drew Richardson’dan konuyla ilgili E-Postayı aldığında bir arkadaşının kendisine şaka yaptığını düşünmüş. Avustralya’nın kendisine keşfetme fırsatı veren altıncı kıta olacağını belirteren Gleeson “Avustralya’nın benim için ne sakladığını görmek için sabırsızlanıyorum.” İfadesini kullandı.

Sarah Gleeson’a eğitim veren Tayland Koh Tao’daki “Davy Jones Locker Diving” dalış okulunda görevli dalış eğitmeni Bobby Post’da bu önemli etkinlikte unutulmamış ve geziye o da davet edilmiş.

25 milyonuncu dalış eğitimini veren PADI dalış eğitmeni Boby Post
Sarah Gleeson ve erkek arkadaşı Colin
Tayland Koh Tao’daki Davy Jones Locker Diving dalış ekibi

 

CEVAP VER