Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığının ev sahipliğinde THK İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi Koordinatörlüğünde 27-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Havacılık ve Bahar Festivali yapıldı. Hava gösterileri ve halk uçuşlarının gerçekleştiği festivalde model uçak, serbest paraşüt, motorlu yamaç paraşüt, planör ve yelkenkanat pilotlarının gösterileri nefes kesti.

Festivale THK Genel Sekreteri Rafet YAVUZ, THK Genel Yönetim Kurulu üyeleri,THK Şube Başkanları, THK Genel Başkanlık ve bağlıları personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Türk Hava Kurumu’na vermiş olduğu destekleri için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz BÜYÜKERŞEN, İnönü Belediye Başkanı Kadir BOZKURT, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet ATAÇ, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım KURT, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat BAKKALCIOĞLU, Eskişehir Orman Genel Müdürü Recep TEMEL, Otosan İnönü Fabrika Müdürü Aysan HOŞVER, Magnezi A.Ş Genel Müdürü Ekrem BULUR, Eczacıbaşı Vitra Fabrika Direktörü Tuna TÜMER, Eczacıbaşı Artema Fabrika Direktörü Oktay PEHLEVAN, Esan Eczacıbaşı Fabrika Müdürü Cengiz ESEN, Çimsa Eskişehir Fabrika Müdürü Fatih ALAAĞAÇ, ABS Alçı Fabrika Müdürü Ali Sedat AKKUŞ, Veli Akgün Seramik Fabrikası Müdürü Murat SIRATÇA için plaket töreni düzenlendi. 

Festival kapsamında ayrıca Dünya Havacı Kadınlar Haftasında düzenledikleri başarılı etkinlikler için THK Antalya Şube Saymanı Salim ÖZTAŞ, THK Antalya Şube Sayman Yardımcısı Ümmü GERENAZ, THK Karain Havacılık ve Eğitim Merkezi Koordinatörlüğü personeli Ceyda ATMIŞ, THK Aliağa Şube Saymanı Seval DEMİR, THK Bursa Şube Saymanı Koray KÖKTÜRK, THK Eskişehir Şube Saymanı Erkan TURAN THK Eskişehir Şube Sayman Yardımıcısı Necmettin KARABULUT, THK Menderes Şube Saymanı A.Ayşe OKAN, THK Menemen Şube Saymanı Tülay ÇETİN, THK Polatlı Şube Saymanı İbrahim Semih OĞUZLAR, THK Söke Şube Saymanı Pakize ŞİMŞEK ve THK Torbalı Şube Saymanı Hatice SÜMER’e teşekkür belgeleri verildi.

THK Genel sekreteri Rafet YAVUZ festivalde yaptığı konuşmada THK İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi’nin Türk havacılık tarihindeki önemini vurguladı. Yavuz; “THK İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi çok değerli bir mekan, baharın gelişiyle birlikte böyle bir organizasyonun yapılması gerektiğini düşündük. Özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın Türk Hava Kurumu ve faaliyetleri ile eğitim merkezlerimiz hakkında fikirlerinin olması gerektiğine karar verdik. Benzeri faaliyetlerimizi önümüzdeki yıllarda geliştirerek devam ettireceğiz” dedi.

Gösteri sonrasında halk uçuşu ve THK Eskişehir Şubesi Genç Kanatlar Topluluğu tarafından festivale gelen çocuklar rasında yarışmalar yaptırılıp dereceye giren miniklere hediyeler verildi.

CEVAP VER