Dünyanın en prestijli otomobil yarışlarından Indianapolis 500’de sponsorluğu bulunan ABD Hava Kuvvetleri, IndyCar sürücüsü Conor Daly’yi ağırladı. Bir F-16’nın arka koltuğunda uçma şansı bulan usta sürücü 9g kuvvetine maruz kaldığı uçuşta büyük heyecan yaşadı.    

Andretti Autosport-Honda takımının sponsorluğunu üstlenen ABD Hava Kuvvetleri, Indy 500’ün en göz alıcı görünüme sahip araçlarından biri haline getirdiği yarış otomobilini Hava Kuvvetleri gösteri ekibi Thunderbolt’un F-16 renklerine (mavi-beyaz-kırmızı) boyadı.

Güney Karolina, Shaw Hava Kuvvetleri Üssü’nü ziyaret eden IndyCar sürücüsü Conor Daly, burada F-16 Viper VDT gösteri ekibinin misafiri oldu. Uçağın arka koltuğunda gerçekleştirdiği uçuşta 1.046 km/saat hıza ulaşan ve 9g kuvvetine maruz kalan Daly, “G-Suit’in ilk kez vücudunu sardığını hissediyorsun ve bu noktada teslim olman gerekiyor” dedi.

Uçuş için yetkililere teşekkür eden Conor Daly, 11 Mayıs’ta Indianapolis Motor Speedway’de düzenlenecek INDYCAR Grand Prix hazırlıklarına devam etmek üzere üsten ayrıldı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER