Yeni sezon gösterilerine hazırlanmak üzere Slovenya’da kampa giren “Uçan Boğalar” gösteri ekibi eğitimin ardından Avusturya’ya döndü. Değişik manevralar üzerinde çalışan ekip helikopter ve uçağın bir arada gerçekleştirdiği yeni bir manevrayı da ilk kez gösterilerine ekledi.

Avusturya, Salzburg’da faaliyet gösteren ve filosunda nadir bulunan uçak ve helikopterleri barındıran Uçan Boğalar (Flying Bulls) gösteri ekibinin Maribor’da gerçekleşen bu yılki kampına P-38 “Lightning”, T-28 “Trojan”, F4U-4 “Corsair”, Alpha Jet, Push Pull, B-25 “Mitchell”, BO105 ve Edge 540 katıldı.

Eğitim kampının en dikkat çeken kısmı bir helikopterle bir uçağın ilk kez ortak manevra yapması oldu. Bu formda hiç uçmayan ekip daha önceki helikopter gösterilerini solo olarak düzenliyordu. Bu manevrada Mirko Flaim’in uçtuğu helikopter, Dario Costa’nın akrobasi uçağından çıkan dumanın etrafında çeşitli salınım hareketleri (roll) gerçekleştiriliyor.

HAZIRLIKLAR AIRPOWER19 İÇİN

Avusturya’da bu yılki gösteri sezonunun en önemli olayı olan ve 6/7 Eylül’de Styria, Zeltweg’de düzenlenecek AIRPOWER19 hava gösterilerine özel hazırlık yapan ekip sadece bilinen hareketlerini değil yeni manevraları da sunacakları bu gösteriyi dört gözle bekliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER