Dünyanın en prestijli atlayış serisi Red Bull Cliff Diving sezonu yemyeşil bitki örtüsüne sahip Filipinler’de başladı. Sporcuların El Nido lagünlerindeki kıyasıya mücadelesini erkeklerde İngiliz Gary Hunt, kadınlardaysa Avustralyalı Rhiannan Iffland kazandı.

Erkeklerin 27, kadınların da 21 metreden atladıkları yarış bu yıl 11’nci kez düzenleniyor. Rekabetiyle nefesleri kesen şampiyona yarışma takviminin yeni durağı Filipinler’de ilk kez yapıldı.

Sporcuların kıyasıya rekabetinin yanı sıra görsel açıdan da büyük bir şölen sunan yarışma Palawan Adası’ndaki El Nido lagünlerinin el değmemiş kireçtaşı oluşumları, doğal renkler, mercan ve balıklar eşliğinde gerçekleşti.

İngiliz Gary Hunt

Erkeklerde geçen sezonun son dört durağında kazanan ve 7 kez dünya şampiyonu olmayı başaran Gary Hunt yeni sezona kaldığı yerden başladı. İngiliz sporcunun ilk sırada tamamladığı yarışmada Romanyalı Constantin Popovici ikinci, Meksikalı Jonathan Paredes üçüncü oldu.

Avustralyalı Rhiannan Iffland

Kadınlarda Avustralyalı Rhiannan Iffland birinci olurken Belaruslu Yana Nestsiarava ikinciliği,  Kanadalı Lysanne Richard üçüncülüğü elde etti.

“Bu iyi bir başlangıç, ancak sezonun geri kalanında da aynı şekilde tutarlı olmak istiyorum” diyen 27 yaşındaki Avustralyalı sporcu Rhiannan Iffland, katıldığı 18 yarışın 12’sinde kazanmayı başardı.

Rhiannan Iffland

Sezonun ikinci etabı yarışma takvimine yeni eklenen bir diğer durak olan İrlanda da 12 Mayıs’ta yapılacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Erkekler podyum soldan: Constantin Popovici-Gary Hunt-Jonathan Paredes
Rhiannan Iffland
Kadınlar podyum soldan: Yana Nestsiarava-Rhiannan Iffland-Lysanne Richard

CEVAP VER