Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dört gün boyunca devam eden Mustafa V. Koç Geçitkale Model Planör Yarışmaları Pazar günü yapılan F3J final uçuşlarıyla tamamlandı.

KKTC Hava Sporları Federasyonu’nun uluslararası düzeyde 13’ncü kez düzenlediği Mustafa V. Koç Geçitkale Kupası ‘na bu yıl Almanya, Bulgaristan, Finlandiya, Rusya, Türkiye, Ukranya ve evsahibi KKTC olmak üzere yedi ülkeden 30 sporcu katıldı.

Geçitkale Havaalanı’ndaki yarışmada başarılı olan sporculara ve takımlara ödülleri KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC Hava Sporları Federasyonu Başkanı Zeki Ziya ve THK Model Uçak sorumlusu Mustafa Dişdiş tarafından verildi.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

F3J kategorisi Türkiye Şampiyonası sıralamasında Salahi Tezel birinci, Mehmet Serden ikinci, Erel Cankan üçüncü oldu. F5J kategorisinde Türkiye Şampiyonu Mehmet Serden olurken Erel Cankan ikinciliği, Murat Bozdemir ise üçüncülüğü elde etti.

KKTC F3J MİLLİ TAKIMI ÜÇÜNCÜ OLDU

Halen Avrupa şampiyonu unvanını koruyan KKTC Milli Takımının başarılı sporcuları Salahi Tezel, Mehmet Serden, Erel Cankan, Mehmet Gökşah ve Haluk Aykol sezonun ilk yarışında bronz madalya kazandı. Ukrayna-Rusya karmasının birinci olduğu F3J kategorisinde Almanya-Bulgaristan karması ikinciliği elde etti.

Pazar günü yapılan final uçuşları sonrasında F3J bireysel kategoride Rus sporcu Aleksandr Volkov birinci, Salahi Tezel ikinci ve Mehmet Serden üçüncü sırada yarışmayı tamamladı.

F5J BİREYSEL SIRALAMA ÜSTÜNLÜĞÜ ALMAN SPORCULARDA  

Elektik motorlu planörlerin yarıştığı F5J kategorisinde bireysel sıralama Alman sporcuların üstünlüğüyle belirlendi. Thomas Rossner birinci, Jan Schwarmar ikinci ve Timo Feiss üçüncü sırada yarışmayı tamamladı.

Takım sıralamasında ise Mehmet Serden, Timo Feiss ve Jan Schwarmar’dan oluşan Alman-KKTC karma takım birinci oldu. Aleksandr Check, Vladimir Gavrilko ve Andri Yagodzinsky’den oluşan Ukrayna takımı ikinciliği elde etti. Erel Cankan, Thomas Rossner ve Dobri Mariov’dan oluşan Almanya, Bulgaristan ve KKTC karma takım ise yarışmayı üçüncü sırada tamamladı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER