Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak amacıyla, 16 Şubat 1925’te Atatürk’ün emirleriyle “Türk Tayyare Cemiyeti” adı altında kurulan Türk Hava Kurumu, 94 yıldır kamu yararına faaliyet göstermektedir. Cumhuriyetimizin bu köklü derneğinin Şanlıurfa Şubesi adına düzenlenen koşu, 8 Nisan Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda programın en önemli mücadelesiydi.

4+ yaşlı safkan İngilizlere mahsus (KV-6) koşu gecenin 4. mücadelesi olarak, 10 atın katılımıyla gerçekleşti. Mahmut Gümüşkan’ın sahibi, Mine Koyuncuoğlu’nun yetiştiricisi, Abdulgafar Toprak’ın da antrenörü olduğu TORO TORO (Lion Heart – Sun Child / Beau Genius) aprantisi İsa Akyavuz idaresinde yarıştan galibiyetle ayrıldı. 7 yaşındaki al at elde ettiği bu neticeyle kariyerinin en önemli başarısına ulaşmış oldu.

TORO TORO’nun soy kütüğü bilgileri için tıklayınız.

Birincilik ikramiyesinin 38 bin TL olarak belirlendiği yarış, kum pistte 1400 metre mesafe üzerinden koşuldu. TAYLAN HAN (Bosporus – Alessia / Eagle Eyed) ikinciliğe yerleşirken, MAKTAYMAN (Kaneko – Dancing Diamonds / Agnes World) kendine tabelanın üçüncü basamağında yer buldu ve KOCA OĞUL (Indigo Red – Mesir / Sri Pekan) da dördüncü olarak tabelayı tamamladı.

Koşuda kazanan safkan TORO TORO için bitiriş derecesi 1.29.06 olurken, farklar 3,5 Boy – 3,5 Boy – 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Saat 20.00’deki yarışın ardından Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen kupa töreninde, kazanan atın sahibi adına Abdülvahap Akdağ’a kupasını Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri verdi.

THK Şanlıurfa Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yıldız ise Abdülvahap Akdağ’a çiçek takdim etti.

Törene THK Şanlıurfa Şube Başkanı Murat Akaltun, Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Mehmet Kazoğlu ve davetliler de katılım gösterdiler.

CEVAP VER