Uluslararası Motorbot Federasyonu (UIM) organizasyonuyla Suudi Arabistan’da yapılacak olan F1H2O Grand Prix sezon açılışı olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Dammam kentinde Perşembe günü yapılması planlanan antrenman turları körfezden esen ve hızı saatte 30 km’yi bulan rüzgâr ve 1 metreyi aşan dalgalar nedeniyle Cuma gününe ertelendi. Hava şartlarında bir düzelme olmayınca Cuma günü yapılacak olan antrenman seansı ve sıralama turları bu kez de Cumartesi gününe ertelendi.

18 yarışmacının katıldığı ve 90 dakika sürmesi planlanan sıralama turları bu sabah erken saatlerde başlasa da hava şartlarının kötüye gitmesi dolayısıyla 30 dakika sonra iptal edildi.

HAVA ŞARTLARI SON 3 GÜN BOYUNCA DÜZELMEDİ

2,23 km’lik parkurda kısa süren sıralama turları esnasında ABD’li Shaun Torrente elde ettiği 1:14.36 tur zamanıyla en hızlı isim oldu. İtalyan Francesco Cantando 1:14.87 ile ikinci en iyi zamana imza attı. En hızlı üçüncü isim 1:18.28 ile Fransız Peter Morin oldu.

Blaze Performance Takımının ABD’li pilotu Greg Foster hasar gören teknesi nedeniyle yarışa veda etti

Yarışmada ilk F1H2O deneyimini yaşamayı hayal eden ancak talihsiz bir kaza yaşayan Blaze Performance takımının ABD’li pilotu Greg Foster, sert bir dalganın teknesinin ön kısmına ağır hasar vermesi nedeniyle yarışa erken veda etti.

Olumsuz hava şartları nedeniyle ilk üç turun ardından teknelerin dubaya geri çağrılmasıyla iptal edilen yarış 17-19 Mayıs tarihlerinde Portekiz UIM F1H2O Grand Prix ile devam edecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER