2019 Formula 1 sezonunun ikinci yarışı olan Bahreyn GP öncesi gerçekleştirilen 1. antrenman seansında Ferrari pilotu Charles Leclerc ilk sırada yer aldı.

Bahreyn’de gerçekleştirilen ilk antrenman seansında Ferrari sürücüsü Charles Leclerc en hızlı isim olmayı başardı ve Ferrari kariyerinde ilk kez bir seansı ilk sırada tamamlamış oldu.

Başlangıçta seans oldukça sakindi ve ilk 20 dakikada tur atan tek isim Red Bull pilotu Max Verstappen’di.

İlk dakikalarda yaşanan tek olay Lance Stroll’ün spin atması ve sonrasında bariyerlere çarpmasıydı. Araçta büyük bir hasar oluşmadı. Ancak Kanadalı sürücü uzun süre garajda kaldı.

Mercedes sürücüleri başlangıçta orta lastiklerle sürüş yaptılar. Sonrasında ise yumuşak lastiklere geçtiler. Max Verstappen’in yanı sıra Ferrari sürücüleri de seans boyunca kırmızı logolu yumuşak lastikle sürüş yaptı.

Başlangıçta dereceler 1:32’lerde olurken, sonrasında 1:31’lere düştü ve Ferrari sürücüleri son yarım saate girilirken en iyi dereceyi 1:31’in altına indirdi.

Sebastian Vettel, Valtteri Bottas’ın derecesini geçerek 1:30.617 ile 1:31’in altına inen ilk isim olurken, son sektörde vakit kaybetmesine rağmen Charles Leclerc 1:30.354 yaptı ve liderliği eline geçirdi.

Kalan süre içerisinde ön bölümdeki derecelerde herhangi bir değişiklik olmadı ve böylelikle Leclerc, seansı ilk sırada tamamlamış oldu.

Ferrari sürücüsü Vettel, zaman turunda trafikte kalırken, takım arkadaşının 0.263 saniye gerisinde ikinci oldu.

Böylelikle Ferrari, Melbourne’deki zorlu hafta sonunun ardından Bahreyn’de ilk iki sırada başlamış oldu.

İlk yarışın galibi Valtteri Bottas, Ferrari sürücülerinin ardından en iyi isimdi ve 1:31.328’lik derecesiyle, 0.974 saniye geride üçüncü oldu.

Lewis Hamilton seansı 1:31.601’le dördüncü sırada tamamlarken, en hızlı turunun son virajında pist dışına taşıp vakit kaybetti. Seansın son bölümünde Mercedes’inin arka kanadı değiştirildi.

Seansın son dakikalarında pistte ilginç anlar yaşandı. Nico Hulkenberg ve Antonio Giovinazzi, son dakikalarda temas yaşadılar. Temasın etkisiyle Giovinazzi’nin aracı havalandı.

Ayrıca George Russell spin atarken, Romain Grosjean kerbe temas ederek ön kanadını kırdı.

Red Bull pilotları Max Verstappen ve Pierre Gasly seansın beşinci ve altıncı en hızlı zamanını yaptılar.

Avustralya’da üçüncü olan Verstappen , Leclerc’ten 1.319 saniye yavaş kalırken, Gasly 1.461 saniye yavaş kaldı.

Carlos Sainz seansın en çalışan isimlerinden birisiydi ve 1:31.952’lik derecesiyle 1.598 saniye geride yedinci oldu.

Hulkenberg, Sainz’ın sadece 0.088 saniye gerisinde sekizinci olurken, son yarışta puan almayı başaran Daniil Kvyat 1:32.339’la dokuzuncu ve Kimi Raikkonen 1:32.385’le onuncu oldu.

Raikkonen seans içerisinde Carlos Sainz ve Alexander Albon’la tehlikeli anlar yaşadı. Ancak her iki olayı da temassız atlattı.

Daniel Ricciardo 1:32.401’lik derecesiyle seansı 11. sırada tamamlarken, Haas sürücüleri seansta ilk ona girmeyi başaramadılar. Kevin Magnussen 12. olurken, Grosjean 17. sırada yer aldı.

Albon, Toro Rosso ile 13. olurken, Racing Point sürücüsü Sergio Perez ve McLaren sürücüsü Lando Norris ilk 15’i tamamladılar.

Norris 29 turla seansın en çok tur atan ismi oldu.

Giovinazzi’nin 16. olduğu seansta, Stroll 18. sırada yer aldı. Son iki sırada ise Melbourne’de olduğu gibi George Russell ve Robert Kubica yer aldı.

İkisi de en iyi turlarını orta hamurla atarken Russell’ın en iyi turu, Kubica’dan 0.065 saniye daha iyiydi.

İkinci antrenman seansı TSİ 18:00’de yapılacak. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER