18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde ünlü isimler anlamlı bir projeye imzaya attı. Aralarında Bülent Serttaş, Tuğba Özay, Onur Şan, Kürşat, Mustafa Üstündağ, Mustafa Arapoğlu, Metin Yıldız, Afrikalı Ali , Selahattin Alpay , Songül Karlı , Ali Nuri Türkoğlu , Nadide Sultan , Berna Tan , Ünal Zorer , Pınar Eliçe , Erhan Yazcıoğlu , Arzu Akça ve Ahmet Selçuk İlkan gibi 15 ünlü isim stüdyoya girerek ‘Hey Onbeşli’ türküsünü seslendirdi.

Türk tarihinin şanlı sayfalarında yer alan Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde ünlü isimler bir araya gelerek ortak bir proje imza attı. Bu kapsamda sanatçılar, Çanakkale Zaferi’yle özdeşleşen Hey 15’li türküsü seslendirdi. Projenin yapımcılığını ve genel yönetmenliğini Erol Koçan , müzik düzenlemesini Mustafa Arapoğlu, müzik danışmanlığı İlyas Keçeci supervizörlüğünü ise Banu Kaptanoğulları üstleniyor.

18 Mart 1915 yılından bugüne tüm destan yazan askerlere seslenilen bir proje olduğunu belirten yapımcı Erol Koçan, “O gün cepheye giden 15 yaşındaki gönüllü küçük askerlerimizin ruhunu tekrar 15 sanatçı dostumuzla andık. Bugün onlar olmasaydı bizler nefes alamazdık.Bu eserin bir oyun havası olmadığını bir ağıt olduğunun da herkes tarafından bilinilmesinin çok önemli olduğunu” ifade etti.

CEVAP VER