Türkiye’nin de ev sahipleri arasında yer aldığı, dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası (WRC)’nin 2019 sezonu, Meksika Rallisi ile devam ediyor. Sezonun üçüncü yarışı olan Meksika Rallisi, 7-10 Mart tarihlerinde gerçekleşti. 21 etaptan oluşan yarışta 313’ü özel etap olmak üzere toplamda 1003 kilometrelik yolu tamamlayan dünyaca ünlü pilotların kıyasıya mücadelesi nefesleri kesti. Meksika Rallisi’nin kazananı ise Fransız Pilot Sebastien Ogier oldu.

Tüm dünyanın heyecanla takip ettiği WRC’nin 2019 sezonunun üçüncü yarışı olan Meksika Rallisi, 8-10 Mart tarihleri arasında gerçekleşti. Şampiyonluk için mücadele eden pilotlar dört günde 21 etabı geçip, toplamda 1003 kilometre yol kat ettiler. 2019 takviminin en dikkat çeken sokak etaplarından birine ev sahipliği yapan Meksika Rallisi’ni birinci olarak tamamlayan isim ise Citroen’in pilotu Sebastien Ogier oldu. Ogier’in toplam 3 saat 37 dakika 8 saniye ile bitirdiği ralliyi, Ott Tanak 30.2 saniye farkla ikinci, Elfyn Evans ise 49.9 saniye farkla üçüncü tamamladı.

Ayrca Meksika Rallisi’nde perşembe akşamı gerçekleştirilen ilk etapta Esapekka Lappi en iyi dereceyi yaparken, tehlikeli atlama noktasından ötürü etap iptal edildi.

Türkiye Rallisi 12-15 Eylül’de Marmaris’te

Bu yıl 14 farklı ülkede gerçekleşecek Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10’uncu ayağı ise yine Türkiye’den geçecek. Marmaris’te 12-15 Eylül tarihlerinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED)’in ev sahipliğinde devam edecek büyük heyecan, motor sporlarını yakından takip eden seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak. Dünya Ralli Şampiyonası, 10 ayda 14 yarışa sahne olurken, pilotlar dört ayrı kıtada mücadele edecek. Meksika’nın ardından sırayla Fransa, Arjantin, Şili, Portekiz, İtalya, Finlandiya, Almanya, Büyük Britanya, İspanya ve Avustralya yarışlara ev sahipliği yapacak.

CEVAP VER