Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Sabancı Holding’in katkılarıyla sanatseverlerle buluşan “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisi kapsamında hayata geçen “Avangard Eserlerden Performanslar” serisi, üçüncü etkinliğiyle devam ediyor.

Küratörlüğünü Emre Koyuncuoğlu’nun üstlendiği etkinlik, aktör Serhat Kılıç’ın performansıyla 9 Mart Cumartesi günü saat 17.00’de sergi galerisinde sahnelenecek. Bu kapsamda Serhat Kılıç, Rus şair, oyun yazarı ve aktör Vladimir Mayakovsky’nin dönemin Sovyetler Birliği’nde Yeni Ekonomi Politikası sonrası yaşanan gelişmeleri Fütürist bir tarzda hicveden Tahtakurusu adlı oyunundan bir bölüm okuyacak.

Mayakovsky’nin 1928’de yazdığı ve 1929 yılında ilk kez yine Rus Avangardı’nın önemli isimlerinden tiyatro kuramcısı Vsevolod Meyerhold’un yönetiminde, Dmitry Shostakovich’in oyun için yaptığı besteler eşliğinde sahnelenen eserin SSM’deki performansında ise, Sabiha Serim’in 1966’da yaptığı Türkçe çevirisi okunacak.

Serhat Kılıç: Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü yüksek şeref öğrencisi olarak bitirdi. 1999-2000’de Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı ve Diyarbakır Şehir Tiyatroları’nda sahne ve oyunculuk dersleri verdi. 2005’te Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda reji üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlayarak Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı. 2008’de Devlet Tiyatroları’ndaki görevinden istifa ederek çalışmalarını İstanbul’da sürdürdü.

2010’da Zülfü Livaneli’nin yönettiği Veda filminde rol aldı. 2014’te Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu filminde İmam Hamdi karakterini canlandırdı. Bu filmdeki performansıyla 47. SİYAD ödülleri, en iyi yardımcı erkek oyuncu performansı dalında adaylığa layık görüldü. Aynı rolle 20. Sadri Alışık Sinema Oyuncu Ödülleri Seçici Kurul Üstün Performans Ödülü’nü kazandı. Sonsuz (yön.: Murat Çetinkaya), Nokta (yön.: Derviş Zaim), Robinson ve Cuma (yön.: Gürcan Yurt) oynadığı diğer filmlerdendir.

CEVAP VER