TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, 20-21 Nisan tarihlerinde İzmir’i ziyaret ederek şehrin iş dünyası ve girişimcilik temsilcileriyle temaslarda bulundu. Bilecik’in ilk durağı İzmir Ekonomi Üniversitesi oldu.

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! yarışması kapsamında her yıl, en çok başvurunun yapıldığı üniversiteye verilen Girişimcilik Bayrağı’nı İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne takdim eden Erol Bilecik, burada yaptığı konuşmada bu yıl rekor başvuru alan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! yarışmasına gösterdikleri ilgiden ötürü öğrencileri kutladı ve girişimcilik bayrağını üçüncü kez üst üste kazanan İzmir Ekonomi Üniversitesi yönetimine genç girişimcilere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Erol Bilecik daha sonra TÜSİAD Kurum İçi Girişimcilik Buluşmaları toplantısında İzmir girişimcilik ekosistemi ile bir araya geldi. 2016 yılının başından beri TÜSİAD Kurum İçi Girişimcilik Çalışma Grubunun yoğun çalışmaları çerçevesinde düzenlenen toplantı serisinin üçüncü ayağına Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ev sahipliği yaptı. Toplantının açılış konuşmalarını EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Girişimcilik Yuvarlak Masa Lideri Murat Özyeğin gerçekleştirdi. Kurum içi girişimcilik konusunda dünyada ve Türkiye’deki trendler ve kurumların dönüşüm dinamiklerinin tartışıldığı toplantıda farklı sektörlerin önde gelen kurumlarından katılımcılar deneyimlerini ve vizyonlarını paylaştı.

Akşam programında EGİAD’ın Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen 74. Ege Toplantısı’na katılan Erol Bilecik, burada yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi. İzmirli genç girişimci adaylarının Bu Gençlikte İŞ Var! yarışmasına gösterdiği yoğun ilgiye değinen Bilecik, “Girişimcilik Bayrağı’nın üst üste üçüncü kez İzmir’e gitmesinin iş dünyamıza, özellikle de EGİAD bünyesindeki dostlarımıza mesajı açıktır: ‘Potansiyelimizi değerlendirin, tutkumuzu üretkenliğe, hayallerimizi gerçeklere, fikirlerimizi işlere dönüştürmemize destek olun.’ Hepimizin bu mesajı aldığına ve üzerine yoğunlaşacağımıza eminim” dedi. TÜSİAD’ın 16 Nisan halkoylamasına yönelik açıklamasını da değerlendiren Erol Bilecik, “Hukuk, demokrasi ve özgürlükler toplumu olmak milli menfaatlerimiz açısından elzemdir. Türkiye’nin ihtiyacı, hesapverebilirlik ve liyakat ilkeleri temelinde oluşturulacak açık, saydam idare ve demokratik toplum düzenidir” ifadelerini kullandı.

21 Nisan Cuma günü Girişimcilik Vakfı’nın Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlediği girişimcilik etkinliği İzmir Up’a katılan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, açılış sohbetinde Girişimcilik Vakfı’nın İzmir’deki fellow’larıyla yaşam ve girişimcilik öyküsünü temel alan bir sohbet gerçekleştirdi.

 

CEVAP VER