PC-24 tipi iş jetini İsviçreli uçak imalatçısı Pilatus’tan teslim alan İsviçre hükümeti yeni ‘Swiss Air Force One’ olarak adlandırılan uçağına kavuştu. İsviçre Hava Kuvvetlerinin hükümet adına işleteceği uçak öncelikle Avrupa içerisindeki seyahatlerde kullanılacak.

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Ueli Maurer’in Bern’de düzenlenen törenle teslim aldığı PC-24 iş jeti, daha önce devlet uçuşlarında kullanılan benzer büyüklükteki Cessna Citation XLS jetinin yerini alacak.

Beyaz ve gri renklere boyanarak modern bir görünüme kavuşan hükümet jeti’nin kuyruğunda çarpıcı bir İsviçre haçı ve gövdesinde ‘İsviçre Hava Kuvvetleri’ ibaresi bulunuyor.

2014 yılında sipariş edilen iş jeti, PC-24 imalat hattından çıkan 21’nci uçak oldu. İsviçre Hava Kuvvetlerinin hükümet adına işleteceği 121 imalat seri numaralı uçak askeri tescile T-786 olarak kaydedildi.

Kabininde 8 yolcu artı mürettebat taşıma kapasitesiyle öncelikle Avrupa içindeki seyahatlerde kullanılacak olan uçak 2 bin deniz mili (3.704 kilometre) menzile ve 440 knot (saatte 815 kilometre) hıza sahip.

“İsviçre hükümetinin bir İsviçre ürününü seçtiğine ve gelecekte yeni ‘Swiss Air Force One’ olarak PC-24 ile seyahat edeceklerine sevindim” diyen Pilatus Yönetim Kurulu Başkanı Oscar J. Schwenk, üstün özelliklere sahip uçağın başka hükümetler tarafından da tercih edileceğini söyledi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER