Otoriteler tarafından dünyanın faal en iyi atı olarak gösterilen ve İstanbul Üniversitesi Atçılık Meslek Yüksekokulu mezunlarından Umut Ödemişlioğlu’nun yardımcı antrenörlüğünü yaptığı şampiyon kısrak WINX(Street Cry – Vegas Showgirl / Al Akbar) 16 Şubat Cumartesi günü katıldığı ve bu yılki ilk startı olan G2 Apollo Stakes’i daimi jokeyi Hugh Bowman idaresinde kazanarak galibiyet serisini 30’a taşıdı.

Winx’in üst üste 30. galibiyetini elde ettiği G2 Apollo Stakes’i izlemek için tıklayınız.

250.000 $ toplam ikramiyeli 1400 metre çim pistteki Apollo Stakes’te bu yıl 3 ve yukarı yaşlı 8 safkan start aldı. Kazanan WINX için bitiriş derecesi 1.20.88 olarak kayıtlara geçti.

Antrenör Chris Waller koşu sonrası yapmış olduğu açıklamada, “Herhangi bir spor için tarifsiz bir duygu bu. Tam olarak ihtiyacımız olan ve bu sporun neden harika olduğunun bir kanıtı adeta.” dedi.

Kariyerinin 40. startında üst üste 30. toplamda ise 34. birinciliğine ulaşan 7 yaşındaki şampiyon kısrak Winx için bir sonraki muhtemel yarışın 2 Mart günü gerçekleştirilecek olan G1 Chipping Norton Stakes olması bekleniyor.

CEVAP VER