Rus yapımı Sukhoi Superjet 100 bölgesel yolcu uçaklarının kurumsal iş jeti olarak kiralanmasını içeren SSJ100 mutabakat zaptı Soçi’de imzalandı. Proje hayata geçirildiğinde ilk kez bir Rus yolcu uçağı kurumsal charter pazarına girmiş olacak.  

Soçi’de gerçekleştirilen Rus Yatırım Forumu-2019 kapsamında biraraya gelen VEB Leasing, Birleşik Uçak Şirketi (UAC), Vnukovo Havalimanı ‘Kurumsal Havacılık Merkezi’ ve Ulusal Rezerv Şirketi (NRC) arasında’ SSJ100 Kurumsal Havayolu Projesi’ne yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

Proje, kurumsal iş jeti düzenine sahip 56 kişilik bir Sukhoi Superjet100 uçağının talep üzerine şirketlere, spor takımlarına, konser turlarına ve diğer amaçlara yönelik tarifesiz uçuşlar için kiralanmasını kapsıyor.

RUS UÇAKLARININ FAALİYET GÖSTERMEDİĞİ BİR ALAN

Sivil uçak üretim hattı oluşturulması ve pazara tanıtımının ana şirket önceliklerinden biri olduğunu söyleyen UAC Başkanı Yury Slyusar, kurumsal charter taşımacılığının konumu ve büyüme potansiyeli açısından cazip olduğunu, diğer taraftan Rus uçaklarının henüz bu alanda faaliyet göstermediğini belirtti.

SSJ100 ile birlikte oluşturulan charter platformunun imalatçıları destekleme amaçlı bir başka devlet politikası olduğunu söyleyen Slyusar, SSJ100 kurumsal sürümünün pazar için benzersiz bir ürün olabileceğini, gerekli konfor seviyesi ile ekonomik verimlilik arasındaki dengeyi sağlayabileceğini düşündüklerini söyledi.

WEB LEASING’DEN HAVACILIK ENDÜSTRİSİNE DESTEK

Havacılık endüstrisine olan desteğin öncelikleri arasında bulunduğunu söyleyen WEB Leasing Genel Müdürü Artem Dovlatov, imzalanan mutabakat zaptının SSJ100 programı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacağını, rekabetçi bir ürün oluşturmaya ve farklı bir konumlanmaya izin vereceğini belirterek, devlet kurumlarıyla birlikte ticari oyuncuların da ilgi göstermesinden memnun olduklarını dile getirdi.

VNUKOVO ÖNEMLİ BİR HAVACILIK MERKEZİ

Uluslararası Vnukovo Havalimanı’nın ve Azimuth Havayolları’nın ortaklarından Vitaly Vantsev’de “Azimuth Havayolları’nın bir buçuk yıllık başarısı Rusya’da bölgesel havayolu ulaşımına yüksek talep olduğunu gösteriyor” dedi.  “Vnukovo-3 kendi gelişmiş altyapısıyla Rusya ve Doğu Avrupa’daki en büyük havacılık merkezidir” diyen Vantsev, Vnukovo kurumsal havacılık merkezinin, charter taşımacılık segmentindeki havayollarının ihtiyaç duyduğu yer hizmetleri ve uçuş işlemlerini kolaylıkla sağlayacak konfora sahip olduğunu belirtti.

İmzalanan mutabakat zaptına göre; taraflar projenin finansal parametrelerini belirleyecek, anlaşma altyapısını hazırlayacak, uçak alımlarının hacmini belirleyecek ve ayrıntılı bir yol haritası oluşturacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER