İran’da düzenlenen havacılık fuarı akıl olmaz bir olaya sahne oldu. Teşhir amacıyla alanda bulunan ve uçmayan T-33 tipi egitim uçağının kokpitine tırmanan, yanlışlıkla uçağın fırlatma kolunu çeken bir çocuk pilot koltuğuyla birlikte uçaktan fırladı. Vücudunda kırıklar bulunan ve ağır yaralanan çocuğun hayati tehlikesi bulunuyor.

Fuarda sergilenen ve hizmet ömrünü tamamlamış T-33A eğitim uçağının kokpitine tırmanan ve yanlışlıkla fırlatma kolunu çeken 8 yaşındaki çocuk fırlatma işleminin ne anlama geldiğini acı bir tecrübeyle öğrenmiş oldu. Açık kafa travmasına maruz kalan ve ağır yaralanan çocuğun kollarında ve bacaklarında çok sayıda kırık bulunduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtiliyor.

Hazırlıksız bir şekilde pilot koltuğuyla birlikte uçaktan fırlayan çocuğun kırdığı kokpit camı fırlatma sırasında meydana gelen darbe kuvvetinin ne denli fazla olduğunu gözler önüne seriyor.

Çocuğun mucizevi bir şekilde hayatta kaldığı olaya ilişkin hava gösterisi organizatörlerinin herhangibir bir yorum yapmadıkları belirtilirken hizmet ömrünü tamamlamış ve emekli edilmiş bir uçakta fırlatma sisteminin neden halen aktif halde olduğu ise bilinmiyor. (Necdet Gürsoy-Haberola)

CEVAP VER