Salon: TVF Başkent

Hakemler: Deniz Demir Güvenç, AysimErginay

Halkbank:Aslıhan Kılıç, Ada Germen, rosannaGielRamos, NİaKaiReed, Aysun Aygör, StrashimSimeonova(Eylül Akarçeşme, Asena Seyli, LeannyCastaSimon)

Beşiktaş:MiaJerkov, Dilara Bilge, OlesiaRykhliuk, Ceren Kestirengöz, Cemre Janset Erkul, Arelya Karasoy (Pınar Atasever, Hümay Topaloğlu, Merve Tanıl, Fatma Beyza)

Setler: 18-25, 22-25, 25-20, 28-30

Süre: 2.15 (28, 32, 27, 48)

Vestel Venüs Sultanlar Liginde oynanan müthiş karşılaşmada Halkbank, Beşiktaş’a 3-1 mağlup oldu.

Maçın ilk setinde Halkbank’ın atak, defans ve blokta devamlılığı yoktu. Özellikle manşette aksadılar. Karşısında savunma direnci yüksek olmayan Beşiktaş, yüzdeli ataklarla seti 25-18 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette ilk teknik molaya kadar müthiş bir savaş vardı ve izleyenlere zevk verdi. Moladan sonra heyecan dozu alazdı fakat çekişme devam etti. Beşiktaş, yakaladığı farkın kapanmasına izin vermedi. 25-22’lik skorla 2-0 öne geçti.

Halkbank üçüncü sette daha dikkatliydi. Diğer setlere oranla daha fazla top öldürdü. Reed’in servis turunda rakibini önce yakaladı 18-17’de öne geçti. Aysun’un de servis ve defans katkılarıyla 25-20’yi buldu, skor 2-1 oldu.

Dördüncü setin başında Beşiktaş’tan Ceren Kestirengöz sakatlanarak oyundan çıktı. Halkbank iyi manşet getirmeye, dolayısıyla etkili hücum yapmaya başladı. Halkbank 20-15’te en büyük farkı yakaladı. Halkbank’ta manşet problemi yeniden baş gösterince Beşiktaş 23-23’te dengeyi buldu. Son bölümde yine müthiş voleybol meydan muharebesi vardı, taraflar iki sayılık farkı bir türlü bulamadı. Set 28-30’da bitti. Beşiktaş maçı 3-1 kazandı.

Bu sette, genç Halkbank’tan Eylül, Aysun ve Rosanna şahane oynadılar.

CEVAP VER