Amerikalı kadın pilot Zoe ‘SiS’ Kotnik, ‘F-16 Viper’ solo gösteri ekibi komutanlığına getirildi. ABD Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın F-16 Solo gösteri pilotu olma unvanını elde eden Kotnik, 8 yıllık bir askeri geçmişe ve bin saatin üzerinde uçuş tecrübesine sahip bulunuyor.

2019 gösteri sezonu öncesinde ABD Hava Muharebe Komutanı General Mike Holmes tarafından ataması yapılan Yüzbaşı Kotnik, F-16 Viper (Engerek) gösteri ekibi pilotu ve komutanı olarak görev yapacak.

GENÇLERE İLHAM KAYNAĞI OLACAK

Genç nesiller üzerinde etkili olma potansiyelini dört gözle beklediğini belirten Kotnik, “Hava gösterilerinin ne kadar etkili olabileceğini ve gençler için ne gibi bir fark yarattığını; gençlerin neler yapabileceklerini ve kimler olabileceklerini görmeleri için güzel bir örnek olacağını ilk elden biliyorum. Kendi yaşamlarında uygulayabilecekleri bir ilham kaynağı ve motivasyon kaynağı olmayı umuyorum. ” dedi.

Asıl görev yeri olan Güney Carolina, Shaw Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki 55’nci Avcı Filosu’ndan ‘F-16 VDT’ (Viper Demonstration Team) komutanlığına atanan Kotnik, sezon öncesi aldığı eğitimlerle ekip liderliğini sağlamlaştırdı. Viper ekibinin 2019 yılında dünya genelinde yaklaşık 20 noktada performans göstermesi planlanıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER