Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ankara Şubesi kuruluşunun 60. Yılını kutladı. Üniversite öğrenimi gören kız öğrencilere burs desteği verilen derneğin yemekli toplantısının geliri burs olarak fona aktarıldı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, Şube Başkanı Kimya Mühendisi Meral Güler, iki dönemdir sürdürdüğü başkanlık görevini 2 Şubat’ta yapılacak genel kurulun ardından yeni başkana devredeceğini söyledi.

Üniversite öğrencilerine burs desteği veren Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Ankara Şubesi, kuruluşunun 60. Yılını burs fonuna katkı sağlayan yemekli bir toplantıyla kutladı. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı gece, burs bağışçılarını ve üniversitelileri bir araya getirdi.

TÜKD üyesi olmanın çok değerli olduğunu belirterek kısa bir teşekkür konuşması yapan Meral Güler, “Bağımsızlığa, demokrasiye, Atatürk devrimlerine bağlı bir derneğiz. İnsan haklarını, kadının insan haklarını, hayvan haklarını kısaca herkesin hakkını savunan bir derneğiniz. Böyle bir yapının çatısı altında görev yapmaktan onur ve gurur duydum. Bundan sonra da kızlarımızın eğitimi, ülkesi için çalışan bilinçli bireyleri olmaları yolunda derneğin sade bir üyesi olarak elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Kızlarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimiz de o kadar umut verici olacak. Çekirdek bir aileden büyük bir aileye dönüştük. Bugün 85 kızımıza öğrenim hayatlarında destek veriyoruz. Onların okuması, kendine güvenen bireyler olarak ayakta durması ülkemizin aydınlık geleceği için de çok önemli. Amacımız hep çağdaş, laik bir Türkiye için öncülük edecek bilinçli kadınlar yetişmesini sağlamak oldu. Bundan böyle de öyle olacak. Görevim boyunca desteğini esirgemeyen aileme, yol arkadaşlarıma ve tüm sivil örgütlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Burs öğrencileri yararına düzenlenen kutlama gecesine; Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı İmren Aykut, İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Akyürek, OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Kurt, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu, Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği Başkanı Göknur Atalay, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Zengin katıldı. Gecede Kübalı sanatçı Ibis Maria Guarnaluse Arce Latin ve Türk şarkılarından oluşan mini bir konser verdi.

CEVAP VER