Çankaya Belediyesi, üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliği’nin bu yıl Macaristan’da düzenlenen yıllık iş konferansına katıldı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) işbirliğiyle Macaristan’ın Pecs kentinde Sağlıklı Kentler Birliği Yıllık İş Konferansı’na Çankaya Belediyesini temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner başkanlığında bir heyet katıldı. Avrupa’nın pek çok ülkesinden yerel yönetimlerin katıldığı Yıllık İş Konferansı’nda, Çankaya Belediyesi’nin sağlıklı kent başlığı altında hayata geçirdiği proje ve çalışmalar hem basılı materyal hem de sözlü sunumlarla Avrupa kentleri yöneticileri ile paylaşıldı.

Sağlıklı Kentler Birliği Yıllık İş Konferansı’na ilişkin bilgi veren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Mutlulukla söylüyorum ki, temel hedefi  ‘herkes için sağlık ve sağlıkta eşitlik’ olan belediyemizin sosyal projeleri büyük ilgi görmüştür. Özellikle “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Çankaya Belediyesi Örneği” konulu bildirimiz, Belediyemizin kadın hakları ve kadın erkek eşitliği alanındaki çalışmalarını diğer üye kentlere anlatması açısından kıymetlidir. Bu tür işbirliği ve deneyim paylaşımlarının yerel yönetimleri daha da güçlendireceğini ve hizmet kalitesini artırarak halkı daha da mutlu ve huzurlu kılacağını düşünüyorum” dedi.

DSO Konferans Sekreterliği tarafından ana oturumlarda sunulmaya değer görülen bildirinin yanı sıra Çankaya Belediyesi Eşitlik Eylem Planını da aynı oturumda İspanya’dan Barcelona, İngiltere’den Liverpool ve İtalya’dan Modena kentlerinin konuşmacı olduğu oturumda sunuldu.

 

CEVAP VER