İran Hava Kuvvetleri’nin düzenlediği Velayet Fedaileri Tatbikatı sona erdi.

10/11 Ocak’taki iki günlük tatbikatta İsfahan, Şehit Babai Üssü merkez olarak kullanıldı.

Savaş uçaklarının yanısıra nakliye, arama- kurtarma uçakları ve İHA’ların katıldığı tatbikatta ağır ve yarı ağır hava savunma sistemlerinin, lazer füzelerin ve bombaların denemesi yapıldı.

Tatbikatta, Tahran Mehrabad, Hamadan Noje ve Şiraz Şehit Doran üsleri de kullanıldı.

Tatbikatın sözcülüğünü yapan Hava Pilot Tuğgeneral Alirıza Engize, tatbikatta ilk kez silah taşıyabilen İHA’ların denendiğini belirterek bunların tamamen yerel imkanlarla üretildiğini söyledi. Sözcü, yaşları 20 ila 28 arasında değişen genç pilotların verilen görevleri tamamen başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

İran Hava Kuvvetleri’nin elektronik savaş sistemi operasyonel hale geldi

İran Hava Kuvvetleri’nin elektronik savaş sisteminin tatbikat esnasında çeşitli şekillerle denendiğini belirten Engize, tatbikatta ayrıca ileri düzeydeki iletişim sistemlerinin de denendiğini söyledi.

İki günlük tatbikatın birinci gününde komuta- kontrol sistemlerinin denendiğini belirten Engize, sesli ve görüntülü bu sistemlerin taktik karargahların koordinasyonunu artırmak için kullanıldığını söyledi.

Su-24 uçaklarının başarılı performans sergiledikleri Velayet Fedaileri Tatbikatı’nın ikinci gününde F-4 savaş uçakları Maverick ve Kasıt füzeleriyle belirlenen hedefleri bombaladı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER