Yozgatlı sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplamak için yola çıkan Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu, 1. Olağan Genel Kurulu Prof. Dr Necmettin  Erbakan Kongre Merkezi’nde  görkemli bir program ve Yozgatlıların yoğun bir katılım ile gerçekleşti. 

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç’un tek aday gösterildiği kongreye yurt içinden ve yurt dışından sivil toplum örgütleri  ve Yozgatlılar büyük ilgi gösterdi.  Ankara başta olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından  yoğun katılımın sağlandığı  1. Olağan Kongre’de Ahmet Koç Genel Başkanlığa  1 yıllık dönem için seçildi.

Divan Başkanlığını Avukat Satılmış Şahin’in yaptığı 1.Olağan Kongre’de Genel Başkanlığa seçilen Ahmet Koç yaptığı teşekkür konuşmasında:”Bizler Yozgatlı  sivil toplum kuruluşları olarak gücümüzü birleştirmek istiyoruz. Tek ses tek yürek olmak istiyoruz. Milli birliğimizi ve beraberliğimizi esas alarak Yozgatımıza, Yozgatlımıza kısaca tüm hemşehrilerimize büyük bir özveri ve sorumluluk anlayışı içerisinde en güzel hizmeti yapmak istiyoruz.” Dedi. 

Yurt içinden ve yurt dışından 350 Dernek 11 Federasyon ve bir vakfı bünyesinde bulunduran Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu  1. Olağan Kongresine Yozgatlıların yanı sıra siyasiler de büyük ilgi gösterdi. Siyasiler, yaptıkları konuşmalarda,  sivil toplum kuruluşlarının önemine ve birlik ve beraberliğe vurgu yaptılar.  1. Olağan Genel Kuruluna  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yozgat Valisi Kadir Çakır,  Ak Parti Yozgat Milletvekili  Yusuf Başer,  MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, CHP Milletvekili Ali Keven, Eski Bakanlardan Lütfullah Kayalar, Ak  Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, İyi parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Salih Karacabey’in  yanı sıra çok sayıda bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu çatısı altında bulunan dernek, vakıf ve federasyonlar ise şunlar: Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu, Trakya Yozgatlılar Federasyonu, Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu, Bursa Yozgatlılar Federasyonu, Kayseri Yozgatlılar Federasyonu, Fransa Yozgatlılar Federasyonu, Belçika Yozgatlılar Federasyonu, Almanya Yozgatlılar Federasyonu, Avrupa Yozgatlılar Federasyonu, Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Aydın, Tekirdağ, İzmir, Antalya, Adana, Yalova il dernekleri.

CEVAP VER