Bir milyon Sterlin’lik bir yardım kampanyasının hamisi seçilen Prens William ambulans helikopterde pilotluk yaptı.

İngiltere’de 30’ncu yılını kutlayan Londra Hava Ambulansı’nın yardım kampanyasına hami olmayı kabul eden Cambridge Dükü Prens William 1 milyon Sterlin’lik bir yardım kampanyası başlattı.

Geçtiğimiz yaza kadar Doğu Anglian Hava Ambulansı’nda helikopter pilotu olarak görev yapan 36 yaşındaki Prens William, 30’ncu yıl kutlamalarına katılmak üzere geldiği Whitechapel’de Londra Kraliyet Hastanesi helikopter pistine indi.

“Londra Hava Ambulansı hayat kurtarmada kritik bir rol oynuyor.” diyen Prens William kuruluşun son 30 yıllık başarısının genellikle travmatik ve stresli durumlarda müdahalede bulunan ekibin sıkı çalışmasının bir sonucu olduğunu belirtti.

Gündüz saatlerinde hizmet veren ve 30 yıl boyunca yaklaşık 40 bin acil hastaya ulaşan yardım kuruluşu helikopterlerin operasyonu için yılda 8 milyon Sterlin’e ihtiyaç duyuyor.

Yardım kampanyası; müdahale sürelerini iyileştirmek için ambulans helikopterlere daha fazla tıbbi ekibin temini ile dinlenme ve eğitim tesislerinin iyileştirilmesini amaçlıyor.

Prens William’ın yardım etkinliğine katıldığı günde eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton’da 37. yaş gününü kutladı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER