Boeing 777 ailesi, aldığı 2000’den fazla siparişle, bu rakama ulaşan ilk geniş gövdeli uçak olarak tüm zamanların en çok satan geniş gövdeli uçak olma konumunu korudu. Siparişler, 777-300ER geniş gövdeli yolcu uçağı, uzun menzilli 777 kargo uçağı ve kısa süre içinde görücüye çıkacak olan 777X gibi popüler modelleri de kapsıyor.

Boeing Ticari Uçaklar Satış & Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Ihssane Mounir sipariş rakamlarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada “777 müşterilerimiz için karlı bir büyüme yaratarak tüm dünyada yolcularını memnun etmeyi sürdürüyor; bu da uçağımız için güçlü bir talep olarak geri dönüyor. Mevcut 777’in dayanıklılığı 777’lerin performansını, ekonomikliğini ve menzil kabiliyetini daha da artıracak olan yeni 777X’e geçişte büyük kolaylık sağlıyor.” dedi.

Mounir, açıklamasında geniş gövdeli uçakların yenilenmesine ilişkin küresel ölçekte büyük bir dalga yaklaşırken, 777’nin uzun menzilli uçak piyasasındaki liderliğinin sağlam temellere oturduğunu ve küresel ağlara daha fazla bağlantı sağlayabilecek durumda olduğunu vurguladı.

Türk Hava Yolları geçtiğimiz yıl 6 adet 777 Kargo Uçağı siparişini açıkladı. Türk Hava Yolları, toplamda 38 adet sipariş ve filosundaki 30’u aşkın 777 ile Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük 10 geniş gövdeli jet operatörü arasında yer alıyor.


CEVAP VER