Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Ankara Belediye Başkan Adaylarının tanıtıldığı programda yaptığı konuşmada, “İnanıyorum ki Ankara da bizi sevdi, onun için 16 yıldır bizi bırakmadı, bırakmıyor ve bırakmayacak. İşte bu sevda ile Ankara için en iyisini, güzelini, doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. 31 Mart 2019 seçimleri için de aynı anlayışla en ideal isimlerle ve en iddialı projelerle milletimizin karşısına çıkmanın gayreti içindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen, AK Parti Ankara Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programı’nda partililere ve vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, yeni yılın Türkiye’ye, Türk milletine ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diledi.

Son 17 yılın önemli bir kısmını Ankara’da geçiren bir başkentli olarak Ankara’yı çok sevdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “İnanıyorum ki Ankara da bizi sevdi. Onun için 16 yıldır bizi bırakmadı, bırakmıyor ve bırakmayacak. İşte bu sevda ile Ankara için en iyisini, güzelini, doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. 31 Mart 2019 seçimleri için de aynı anlayışla en ideal isimlerle ve en iddialı projelerle milletimizin karşısına çıkmanın gayreti içindeyiz. Bugün isimlerini milletimizle paylaşacağımız arkadaşlarımızın Ankara’ya yapacakları hizmetlerde inşallah daima yanlarında olacağız. Çünkü Ankara siyasetin de hizmetin de yatırımın da en iyisine layıktır.”

 “ANKARA’DA YENİ BİR DÖNÜŞÜM BAŞLATMAMIZ LAZIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kurulduğu günden beri her an seçime hazır parti olduğuna işaret ederek, seçim dönemlerinde sadece aday belirlediklerini, bu adayları da millet ile istişare yaparak tespit ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili belediye başkanı, milletvekili ve teşkilat yöneticilerinin günün 24 saati, yılın 365 günü halka hizmet için çalışacağını, kapısı açık bulunmayan, ulaşılamayan isimlerin teşkilatta yer bulamayacağını vurguladı.

Konuşmasında Çankaya ve Yenimahalle AK Parti teşkilatlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çankaya’yı da Allah’ın izniyle Yenimahalle’yi de alarak Ankara’da yeni bir dönüşüm, yeni bir değişimi başlatmamız lazım. Zira bugüne kadar Çankaya’ya gelenler hizmet vermediler, veremediler. Çankaya’nın ismi büyük, ama içindeki hizmete bakınca ne yazık ki berbat, rezalet. Yenimahalle, aynı öyle” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak beş dönem Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış Mehmet Özhaseki’yi belirlediklerini anımsatarak, Cumhur İttifakı olarak 25 adayla Ankara’da yeni bir dönüşüm-değişimi 1 Nisan’dan itibaren başlatacaklarını belirtti.

“EĞİTİMDE ÖNCELİKLE ALTYAPIYLA İLGİLİ EKSİKLERİ AŞTIK”

AK Parti’nin iktidara geldiğinde Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere dört temel taş üzerinde yükseltecekleri sözünü verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Eğitimde öncelikle eğitimin altyapısıyla ilgili eksikleri, talepleri ortadan kaldırmaya, tıkanıklıkları aşmaya yönelik bir hamle başlattık. Derslik sayısını 288 bin ilaveyle 575 bine, öğretmen sayısını 607 bin ilaveyle 920 bine çıkartarak bu alandaki sorunları büyük ölçüde çözdük. Üniversite sayımızı 130 ilaveyle 206’ya, akademik personel sayımızı 82 bin ilaveyle 158 bine çıkardık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite eğitimi gören gençlere her türlü desteği verdiklerini, yurt yapımlarının hızla devam ettiğini, öğrencilerin adaletli bir şekilde, eşit şartlarda yükseköğrenime geçişini sağlamak için de katsayı, okul katkı puanı gibi engelleri ortadan kaldırdıklarını, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkartan 4+4+4 sistemiyle de meslek liseleri ve imam hatip okullarına yapılan haksızlığa son verdiklerini belirtti.

Gelecek dönem için hedefin; eğitim-öğretimde kaliteyi yükseltmek, çocukların gönüllerini de doyuracak bir talim-terbiye sistemi kurmak olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporda 34 şehre söz verdikleri 37 stadyumdan 16’sını tamamladıklarını, diğerlerinin de inşa, proje, ihale süreçlerinin sürdüğünü bildirdi.

Sağlık alanında şehir hastaneleriyle yeni bir döneme girildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar Yozgat, Isparta, Mersin, Adana, Kayseri, Manisa, Elazığ ve Eskişehir’den oluşan toplam 8 şehir hastanesini hizmete açtıklarını; yakında 3 bin 300 yatak kapasiteli Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin hizmete açılacağını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplamda 44 bin 400 yatak kapasitesine ulaşacak şehir hastaneleriyle sağlık hizmetlerinin bir üst sınıfa taşındığını söyledi.

YARGI REFORMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adalet sisteminin geçmişte “darbecilerin ve vesayet güçlerinin üzerinde adeta tepindiği, en çok zarar gören kurumların başında” geldiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Milletimizin adalet teşkilatımıza olan güven düzeyini yükseltebilmek için, vatandaşlarımıza en iyi yargı hizmetini verebilmek için pek çok reformu hayata geçirdik. Temel kanunlarımızı günün ihtiyaçlarına uygun şekilde baştan sona yeniledik. Yüksek yargının kapasitesini genişleterek, istinaf mahkemelerini hayata geçirerek, yargı ağı sistemini modernleştirerek davaların sonuçlanma sürecini hızlandırdık. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkıyla, arabuluculuk sistemiyle, ihtisaslaşmayla, insan hakları ve kişisel verilerin korunması yollarıyla vatandaşlarımıza ilave hak arama yolları açtık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emniyet konusunun da önceliklerinin başında geldiğini vurgulayarak, terör örgütleri, çeteler, uyuşturucu tüccarları ve her türlü terör eylemleriyle mücadelede Türkiye’nin tarihinin en başarılı önemini AK Parti ile yaşadığını kaydetti.

“NE KADAR ÖRGÜT VARSA HEPSİNİN BAŞINI EZDİK, EZİYORUZ”

Terör örgütlerine yurt içi ve yurt dışında vurulan darbelerle ülkenin huzur içinde yaşadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ’ye kadar karanlık güçlerin beslediği, büyüttüğü, üzerimize saldığı ne kadar örgüt varsa hepsinin başını ezdik, eziyoruz. Organize suç örgütlerine göz açtırmıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaştırma ve altyapı alanlarında da yapılan hizmetleri anlatarak, sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadar bölünmüş yol uzunluğumuzu 20 bin 417 kilometre ilaveyle 26 bin 518 kilometreye, otoyol uzunluğumuzu bin 39 kilometre ilaveyle 2 bin 753 kilometreye çıkardık. Demiryollarında ülkemizi daha önce örneği olmayan yüksek hızlı ve hızlı tren hatlarıyla donatmaya başladık. Havayollarında kat ettiğimiz mesafe takdire şayandır. Yurt dışı uçuş noktalarımızın sayısını 60’dan 316’ya, büyük gövdeli uçak sayımızı 162’den 518’e, sektörün cirosunu 2,2 milyar dolardan, 25 milyar dolara yükselttik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 16 yılda istihdamı 10 milyon kişi artırdıklarını, kamuoyunda taşerona kadro olarak bilinen meseleyi yaptıkları düzenlemelerle kökten çözüme kavuşturduklarını söyledi. İşçiden emekliye, engellilerden yaşlılara kadar tüm kesimlerin gelirlerinde ciddi artışlar sağladıklarını, 2002 yılında 184 lira olan asgari ücreti yılbaşı itibariyle iki bin 20 liraya yükselttiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere mazot, kimyevi gübre, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları gibi alanlarda destek sağladıklarını ifade etti.

Sanayi ve teknoloji sektöründe de üreten, istihdam ortaya çıkartan, kalkınmaya, gelişmeye katkı veren herkese yönelik destek programlarını hayata geçirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bilhassa KOBİ’lere, araştırma-geliştirme, tasarım merkezlerine, teknoparklara, organize sanayi bölgelerine özel önem verdik. Bugün 311 organize sanayi bölgemiz, 81 teknoparkımız ve 1348 araştırma-geliştirme ve tasarım merkezlerimizle üretime, teknolojiye ve inovasyona katkı sağlıyoruz.”

SAVUNMA SANAYİ ÜRÜNLERİMİZİN İHRACAT İÇİNDEKİ PAYI HER GEÇEN YIL ARTIYOR”

Savunma sanayinin AK Parti döneminde en büyük ilerleme sağlanan stratejik alanların başında geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2002 yılında 1 milyar dolar olan savunma ve havacılık cirosu, 2017 yılında altı katın üzerinde büyüyerek 6,7 milyar dolara ulaştı. Helikopterlerden zırhlı araçlara, insansız hava araçlarından uçaklara, gemiler ve denizaltılardan uydulara, füzelerden elektronik haberleşme sistemlerine kadar her alanda savunma sanayimizin atılımları kesintisiz devam ediyor. Savunma sanayi ürünlerimizin ihracatımız içindeki payı her geçen yıl artıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin millet bahçeleriyle donatılmaya başlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “CHP zihniyetinin havsalası bunları almaz, çevreci biziz. Onların çevreyle alakası falan yok. Sadece millet bahçeleriyle kalmıyoruz, bir de millet kıraathanelerini getiriyoruz.”

Sosyal yardımları, devlet geleneği ve medeniyetimizin en önemli değeri olarak gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimsesiz çocuğundan yaşlısına, kadınından engellisine, eşi vefat etmiş kadınlarımızdan madde bağımlısına, terör mağdurlarından Romanlarımıza, şehit yakınlarımızdan asker ailelerimize kadar toplumun her kesimini kucaklayan bir sosyal yardım politikası uyguluyoruz. Son 16 yılda toplam 284 milyar lira tutarında sosyal yardım yaptık” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİKA, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı gibi kurumlar aracılığıyla da Türkiye’nin çok geniş bir coğrafyaya ulaştığını, yurt dışı temsilciliklerin sayısının 163’den 241’e, büyükelçiliklerin sayısının 93’den 141’e çıkarıldığını, TİKA’nın 5 kıtada 170 ülkeyi kapsayan bir faaliyet alanına ulaştığını açıkladı.

“BİZ MAZLUM VE MAĞDURDAN YANAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dile getirdiği başarıların 2008 küresel finans krizine, Irak ve Suriye’de yaşanan hadiselere, 2013 yılından bu yana neredeyse kesintisiz bir şekilde maruz kalınan saldırılara ve 15 Temmuz darbe girişimine rağmen elde edildiğinin unutulmaması gerektiğini belirterek, milleti hizmetle kavuşturmak için çalışırken en çok ana muhalefet partisinin saldırılarına, engellemesine maruz kaldıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında ana muhalefet partisini eleştirerek, “Ankara’dan bir kez daha ilan ediyorum; Türkiye’nin, Türk milletinin ve kalbi bizimle birlikte atan dostlarımızın, kardeşlerimizin hakları, hukukları, özgürlükleri, gelecekleri söz konusu olduğunda bizim tarafımız bellidir. Biz Türkiye’den yanayız, milletimizden yanayız, kardeşlerimizden yanayız, mazlumdan yanayız, mağdurdan yanayız, hepsinden öte haktan yanayız. Kılıçdaroğlu’nun kimden ve nereden yana olduğunu milletimiz gayet iyi görüyor, iyi biliyor. O olsa olsa terör örgütlerinin beslemelerinden yanadır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ve 22 ilçenin AK Parti’den belediye başkan adayları ile Cumhur İttifakı kapsamında Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı’da desteklenecek MHP’nin adaylarını açıkladı.

CEVAP VER