“Ben Vecihi Hürkuş” tiyatro oyununun galası Eyüpsultan’da yapıldı

Kurtuluş Savaş’ı döneminde yaşayan, ilk Türk uçağını yapan, Türkiye’nin ilk özel havayolu şirketini kuran, Meclis’te üç kez takdirname alan ve İstiklal Madalyası ile ödüllendirilen Türk pilot Vecihi Hürkuş’un yaşamının anlatıldığı “Ben Vecihi Hürkuş” tiyatro oyununun galası Eyüpsultan Belediyesi’nde yapıldı.

Yazar ve yönetmenliğini Yasin Çetin’in yaptığı oyunda Ensar Kaplan, Ziya Öztürk, Sevim Erdoğan, Özgür Uysal, Oğuz Cabir Arslan, Mustafa Çeğindir ve Orkun Başarır rol alıyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın

“Bu önemli şahsiyetleri ne yazık ki nesillerimiz bilmiyor. Belki de özellikle bilinmesi istenmiyor. Vecihi Hürkuş bunların en önemlilerinden bir tanesidir. Maalesef gerektiği kadar ilgi gösterilmemiş. Son zamanlarla Vecihi Hürkuş gibi değerlerimiz açığa çıkarılmakta ve günümüz insanlarıyla buluşturulmaya çalışılıyor. Umarım ki sanatın taşıyıcılığıyla ve etkisiyle geçmişin çok kıymetli değerlerini yeni nesillerimizle buluştururuz”

Oyunun konusu:

Oyun, kendisine bağlanan gazi maaşına bile yerli uçak üretimi sevdası yüzünden haciz konan Vecihi Hürkuş’un anılarını kaleme alırken beyin kanaması geçirmesi ve komaya girmesi gerçeğinden hareketle, koma döneminde hayatının dönüm noktalarının gözlerinin önünden geçişini konu alıyor. Hürkuş’un yaşadığı trajikomik olaylar, engellemeler, ya da mutlu olduğu anlar hayatının son dakikalarında beyninin derinliklerinde nasıl canlanmıştır? İnsanoğlu son nefesinde hep doğruları sayıklar denilir: Acaba Vecihi Hürkuş’un haykırmak isteyip haykıramadığı son nefesinde sesinin çıkmasına gücünü yetiremediği doğrular nelerdir?

Künye:

OYUN SÜRESİ/TÜR                   : 1 Saat 15 Dakika/Dram

YAZAR&YÖNETMEN                  : Yasin ÇETİN

YARDIMCI YÖNETMEN              : Tolga ÇELİK

YÖNETMEN ASİSTANI               : Emre BAK

DRAMATURG                            : Şafak TOK

KOREOGRAF                            : Murat Katip

MÜZİK                                     : Umut Mürare

IŞIK TASARIM                          : Murat Öztürk

IŞIK UYGULAMA                      : Ramazan Öztürk

DEKOR TASARIM                      : Adnan YILMAZ

KOSTÜM TASARIM                   : Hacer Arslan  & Mitra Dorse

MAKYÖZ                                  : Sabire KARAGÖZ

SAHNE AMİRİ                           : Erdem ERGÜL

OYUNCULAR                            : Ensar Kaplan, Ziya Öztürk, Sevim Erdoğan, Özgür Uysal, Oğuz Cabir Arslan, Mustafa Çeğindir ve Orkun Başarır

CEVAP VER