ABD Başkanı Donald Trump tarafından atanan ve 1 Ocak itibarıyla Savunma Bakanlığı görevini vekaleten yürütecek olan Patrick Shanahan için “Boeing’in sağlam adamı” yorumları yapıldığı ortaya çıktı.

Boeing’de otuz yıldan fazla bir süre çalışan ve Temmuz 2017’de Pentagon’a Savunma Bakan Yardımcısı olarak atanan Shanahan’ın Pentagon web sitesindeki biyografisinde askeri bir tecrübesi yeralmıyor.

Washington Üniversitesi’nden Makine Mühendisliği alanında lisans derecesi, ardından Makine Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi ve Massachusetts Institute of Technology’de Sloan School of Management’dan MBA derecesi aldı.

BOEING “FIX-IT” MAN

Boeing’in ticari uçak programlarında çalışmaya ek olarak, Shanahan, Boeing Füze Savunma Sistemleri ve Boeing Rotorcraft Sistemleri genel başkan yardımcısı ve genel müdürüydü.

Amerikan İş dünyasının haftalık yayın yapan Puget Sound Business Journal (PSBJ) dergisinin, Mart 2016’da yayınlanan bir raporunda; 787 Dreamliner programının ilk yıllarındaki üretim sorunlarını rayına oturtmakta önemli bir rol oynayan Shanahan’dan “Boeing’in sağlam adamı” (Boeing “fix-it” man) olarak bahsedildiği açıklandı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER