Hem uçak hem helikopter özelliğine sahip tiltrotor V-22 Osprey’le uçan ilk başkan eşi olarak gündeme gelen ABD first lady’si Melania Trump, Beyaz Saray’ın Flickr hesabından paylaşılan FLOTUS şapkalı fotoğrafıyla da ilgi odağı oldu.

“Birleşik Devletler” ibaresinin kısaltılmış hali olan OTUS (of the United States) hem bir sonek hem de bir kısaltma olarak 19. yüzyılın sonlarında kullanılmaya başlanmış.

1890’larda telgraf kod operatörleri tarafından kullanılan bir kısaltma olarak başlayan POTUS (President of the United States) “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı” anlamına geliyor.

Telgrafların uzunluğa göre fiyatlandırıldığı, bu yüzden mümkün olduğunca az kelime kullanıldığı dönemlerde telgrafla ucuz ve gizli mesajlar gönderilmesi bu sayede mümkün oluyordu.

GİZLİ SERVİS KOD ADI

ABD Deniz Piyadeleri’ne ait V-22 Osprey’le uçan MelaniaTrump’un şapkasındaki FLOTUS “Amerika Birleşik Devletleri First Lady”si (First Lady of the United States) ibaresinin ise 1980’lerde ortaya çıkan ve Nancy Reagan’ın gizli servis kod adı olduğu öne sürülen bir kısaltma olarak günümüze kadar ulaştığı tahmin ediliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER