Ankara’da ziyarete açılan “Verimlilik ve Teknoloji Fuarı” katılımcılara sektördeki son gelişmeleri yakından görme fırsatı sunarken yerli ve milli projelerdeki artışı da gözler önüne serdi.

Teknolojik alanda gelişmelerin sergilendiği fuarda vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ürünler arasında Hür-jet prototipi ve Milli Muharip Uçak (MMU) ön plana çıktı.
Fuarın dikkat çeken ürünlerden biri de “Eşek Arısı” adı verilen mini drone oldu. “Black Hornet” olarak da bilinen bu mini İHA avuç içine sığabilecek kadar küçük boyutuyla özellikle çocukların ilgisini çekti.

?

MAĞARA VE SIĞINAKLARDA KULLANILIYOR
Uzunluğu 10 santimetre, genişliği 2,5 santimetre, ağırlığı ise sadece 18 gram olan mini İHA, küçük gövdesinin içinde tam 3 kamera taşıyor; biri normal görüntüde yüksek kalite sağlıyor, bir diğeri termal, üçüncüsü ise gece görüş sistemine sahip. Sesi duyulmayan, radarlar tarafından tespit edilemeyen “Black Hornet” dünyada sayılı ordu tarafından kullanılıyor.
Teröristlerin korkulu rüyası haline gelen ve kapalı alanlarda, mağara ve sığınaklarda bir yaşam belirtisi olup olmadığının tespitinde kullanılan bu mini İHA, bin 600 metrelik bir mesafeye gidip geri dönebiliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER