ABD Hava Kuvvetleri, Avrupa ve Afrika (USAFE-AFAFRICA) Komutanı General Todd D.Wolters İncirlik Üssü’nü ziyaret etti. Üs’te görevli Amerikalılara hitaben bir konuşma yapan Wolters, askerlere “hazır olun” mesajı verdi.

5/6 Aralık’ta gerçekleşen ziyarette üs’te bulunan Amerikan askerlerine hitaben bir konuşma yapan Wolters, burada konuşlu İspanyol Patriot Birliği’ni de ziyaret etti.

HAZIRLIK HERŞEYDİR

İncirlik Üssü’ndeki Amerikan askerlerinin kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek ziyaretin ana teması olan “hazırlık” (readiness) konusuna değinen Wolters, askerlere “Her sabah uyandığınızda güçlü ve hazır olun” tavsiyesinde bulundu. Amerikan askerlerinin düşmanlara karşı koyma ve müttefikleri koruma konusunda anahtar rol oynadıklarını belirten Wolters “Hazırlık önemli görülmeyebilir ancak ABD Hava Kuvvetleri için hazırlık herşeydir. Herşey” vurgusu yaptı.

İncirlik ziyaretinin, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Joel Rayburn’un Türkiye-ABD Suriye Çalışma Grubu 3. Toplantısı için ülkemize gelmesinden bir gün önce gerçekleşmesi dikkat çekti. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER