İngiliz Savunma Bakanlığı’nın ihtiyaçlarını karşılamak üzere Affinity uçuş eğitim şirketi tarafından satın alınan onuncu ve son Beechcraft T-6C Texan II filoya teslim edildi.

İngiliz Askeri Uçuş Eğitim Sistemi (UK Military Flying Training System/MFTS) programı kapsamında uçak alımları gerçekleştiren Affinity, 23 adet Grob G120TP temel eğitim uçağı, 10 adet Beechcraft T-6C Texan II ileri eğitim uçağı ve 5 adet Embraer Phenom 100 çift motorlu pilot eğitim uçağı olmak üzere toplam 38 uçak alımını tamamladı.

ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI

Short Tucano T1 turboprop uçaklarının yerini alacak olan 10 adet Beechcraft T-6C’nin sonuncusu Wichita, Kansas’tan gerçekleştirilen teslimat uçuşuyla Kuzey Galler, Anglesey Üssü’ne ulaştı ve hizmete alındı.

Uçak teslim aşamasının tamamlanmasını önemli bir kilometre taşı olarak nitelendiren Affinity Genel Müdürü Iain Chalmers, “Şimdi MFTS programında ortaklarımızla birlikte çalışarak dünya standartlarında bir uçuş eğitim sistemine katkıda bulunmayı umuyoruz.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER