Bahreyn’deki evinde ölü olarak bulunan ABD’nin Ortadoğu’daki deniz gücünden sorumlu 5’nci Filo Komutanı Koramiral Scott Stearney’in geçmişte TOPGUN eğitimi veren bir öğretmen pilot olduğu açıklandı.

Amiral John Aquilino’nun ABD Pasifik Filosu Komutanlığı’na atanmasının ardından Mayıs ayında 5’nci Filo komutasını devralan Scott Stearney, Donanma’daki biyografisine göre 1982 yılında Notre Dame Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Donanma’ya katıldı. Daha sonra öğretmen pilot olarak da görev yaptığı TOPGUN Donanma Savaş Silahları Okulu’ndan mezun oldu.

F/A-18 HORNET PİLOTU

Birden fazla filoda F/A-18 Hornet’lerle uçan Stearney,  Amerikan USS Theodore Roosevelt, USS George Washington ve USS Dwight D. Eisenhower uçak gemilerinde görev yaptı.

Koramiral Stearney, deniz üzerinde yaklaşık 2.5 milyon mil karelik operasyon alanını kapsayan ve Basra Körfezi, Kızıl Deniz, Umman Körfezi, Hint Okyanusu’nun bir bölümü, Hürmüz Boğazı, Süveyş Kanalı ve Yemen’in güney ucundaki Bab’ül Mendep Boğazı arasında görev yapan bir filoya komuta ediyordu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

 

CEVAP VER