TÜGİAD Ankara Yönetim Kurulu ve Üyeleri Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’a ziyarette bulundu. Ziyarette Ankara için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım önderliğinde ve ATO Başkanı Gürsel Baran ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette TÜGİAD Ankara üyeleri yoğun katılım gösterdi. TÜGİAD’ın faaliyetlerinden bahsederek konuşmasına başlayan TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım “Türkiye’de 60 sektörde faaliyet gösteren üyelerimizi bir çatı altında buluşturuyoruz. TÜGİAD’ın üyeleri yıllık 10 milyar doların üzerindeki ihracat ile ağırlıklı olarak dış ticarete ulaşmaktadır ve buna önem vermektedir. 1993 yılından günümüze kadar hala devam eden Brüksel’de dami bir temsilciliğimiz bulunmakta. Avrupa genelinde toplamda 45 bin genç girişimciyi temsil eden YES yani Avrupa Genç İş adamları Dernekleri Konfederasyonunun Yönetim Kurulu üyeliğini devam ettirmektedir. Ekonomik gelişme ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla genç girişimcilere destek vermek ve ulusal ve uluslararası piyasalarda katma değer yaratmak ve tüm bu süreçte ülkenin refahını üst seviyede tutmak en büyük amacımız” ifadelerini kullandı.

Ankara’da milli maç oynanmaması dert edinilmeli”

Ankara Ticaret Odası’nın faaliyetlerinden bahseden Gürsel Baran TÜGİAD üyelerine her zaman kapılarının açık olduğunu belirtti.“Ankara’nın bugüne kadar sahibi olmamış” ifadelerini kullanan Baran sözlerine şöyle devam etti: “ Ankara’da 25 yıldır milli maç oynanmamış ve buna kimse ses çıkarmamış. Bir başka en önemli sıkıntı ise; Ankara’nın demiryolu ile havaalanı bağlantısı olmaması. Bu Başkent için büyük sıkıntı. Bugün baktığımızda Türkiye’de birçok başarılı proje yükseliyor ve bunların birçoğu İstanbul’da. Bu konunun da dert edinmesi gerekiyor. Ankara savunma sanayi alanında bugün dünyanın en önemli merkezlerinden. Dünyanın en büyük 100 şirketi içinde savunma sanayiden 4 Türk şirketi var.Bunun 4’ü de Ankara merkezli. TUSAŞ, ASELSAN, ROKETSAN, STM. Bu şirketlerin Ankara ekonomisine ve şehir ekonomisine çok büyük katkıları var. FNSS, Roketsan Havelsan gibi birçok savunma sanayisinde söz sahibi olan şirkette Ankara’da.”

15 bine ulaşacak yatak kapasitemiz ile sağlık turizminde öncüyüz

Sağlık sektöründe de Ankara’nın Türkiye de önemli merkezlerden olduğunu anlatan Gürsel Baran “Bitmekte olan hastanemiz ile yatak kapasitemiz 15 bine ulaşacak. Hastanelerimizin, fiziki, kalite ve fiyat rekabet açısından çok önemli noktada olduğunu görüyoruz. Sağlık turizmi yapan 86 hastanemiz var ve 40’ı aldığı belge ile yurt dışından hasta kabul ediliyor. Bunun yanı sıra Ankara’da Allah vergisi bir termal kaynak var ama sanki üstü örtülmüş gibi. Kimse farkında değil. Dünyanın en önemli suyu Fransa Vichy’den sonra bizim Haymanamız’ da. Tanıtıp reklam yapamıyoruz. Reklam yapsak bu sefer Tesisleşme sorunumuz var. Önemli ekonomi zirvelerine Davos ev sahipliği yapıyor. Bizim Kızılcahamam ve Beypazarı’mızın neyi eksik? Elmadağ rehabilite edilse belki de Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden olacak ama kaderine terk edilmiş.”

Fuar alanında sona yaklaşıldı

Fuar alanı noktasında da önemli aşama kaydettiklerini, aktaran ATO Başkanı Gürsel Baran “2 yıldır bunun çabasını veriyoruz. Çok şükür birkaç ay önce ihale tamamlandı. Hafriyat çalışmaları bitti. İnşaat çalışmalarına başlıyoruz. Önümüzdeki yılsonunda Ankara uluslararası anlamda bir fuar alanına kavuşmuş olacak. Fuarın bir ülkenin ekonomisine kattığı değer ölçülemez. Kongre turizmi Ankara da önemli eksiklik. Başkenti en yakın zamanda fuarlara ev sahipliği yapacak hale getirmek çok önemli” dedi.

Hedef ABD ve Çin’e uçmak

Direkt uçuş noktasını gittikleri her yerde dile getirdiklerini ve konuyu en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardıklarını belirten Baran sözlerine şunları ekledi: “Ankara’dan yurt dışına günde 8- 10 sefer var. İstanbul’dan ise 450 -500 sefer var. Bu kadar mı olmalı arada fark? Diyerek Cumhurbaşkanımıza dert yandık. Önce inanmak istemedi. Telefon etti. Daha acı bir tablo çıktı ortaya. İlker Beyn yurt dışına 3 günde 17 sefer olduğunu söyledi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 4 hat açıldı. Frankfurt, Viyana Berlin ve Paris. Pegasus da hafta da 2 Paris’e gitmeye başladı doluluktan. Bu hatlar şu an iyi bir doluluk oranıyla devam ediyor. İlker Bey’den 3 tane açılacak hattın da müjdesini aldık. 7 Ocak’ta roma. 60 yıldan beri ilk kez açılıyor bu arada. 8 Ocak Bakü, 9 Ocak Londra. 22 ülke oldu şu an. Hedefimiz ABD ve Çin.”

Sürecin yakından takipçisi olacaklarını ve TÜGİAD Ankara olarak her türl, desteği vereceklerini kaydeden TÜGİAD Ankara Başkanı Zafer Yıldırım “Direkt uçuş noktasında buradan üyelerimize çağrıda bulunmak istiyoruz. Yurt dışı seyahatlerinizde Ankara uçuşlarını kullanın” dedi.

Geçmiş Dönem ATO Başkanlarından Ahmet Çavuşoğlu ve Salih Bezci’nin oğullarının da TÜGİAD Ankara üyesi olduğunu söyleyen Yıldırım “Can Çavuşoğlu ve Efe Bezci TÜGİAD Ankara ailemizin değerli üyelerinden. Oğlunuz Özgür Baran’ı da kuşak temsilcisi olarak aramıza bekliyoruz” dedi. Ziyaret Gürsel Baran’a sunulan teşekkür hediyesi ile son buldu.

CEVAP VER