Japon pilot Yoshihide Muroya, Red Bull Air Race kariyerinin ikinci galibiyetini almak için San Diego yarışının Final Four’unda zorlu bir mücadele verdi ve zafere ulaştı.

14 pilotun katıldığı yarışmada son dörde kalan pilotlar Japon Yoshihide Muroya, Slovak Peter Podlunsek, Alman Matthias Dolderer ve Amerikalı Kirby Chambliss oldu.

Japon Muroya, Final 4’de ilk sırada uçtu ve 58.529s’luk bir zamana imza attı.

Son dördün ikinci sırasında uçan Alman Matthias Dolderer 14’ncü kapıya çok dar bir açıyla alçalmaya çalışınca pylon kuleye çarparak  üç saniye cezası aldı ve yarışmayı üçüncü sırada tamamladı.

Final 4’ün üçüncü sırasında yarışan Amerikalı Kirby Chambliss, San Diego Körfezi’ni saran fanlarının büyük desteğiyle uçtu. İlk etapta Japon Muroya’nın sadece 0.001 saniye gerisinde kalan Chambliss ikinci etapta 10’ncu kapıya çok hızlı girince 2 saniye cezası aldı ve yarışı kazanma şansını kaybetti.

Final 4’ün son yarışmacısı Slovak Peter Podlunsek oldu. Kariyerinde ilk kez Final 4’e kalmanın gerginliğiyle olsa gerek hatasız bir uçuş sergilese de Japon Muroya’yı geçecek hıza ulaşamayan Podlunsek podyumu ikinci sırada tamamladı.

Yarışın galibi Japon pilot Yoshihide Muroya

CEVAP VER