TÜRKSOY Halk Çalgıları Japonya Turnesi, 13 Kasım 2018 tarihinde başladı. 12 ülkeden 50 sanatçının yer aldığı orkestra’nın Japonya’daki ilk durağı Tokyo şehri oldu.

Türk Dünyası’nın milli enstrümanlarının bir araya getirilmesi ile kurulan orkestra turne kapsamında ilk olarak Tokyo Sanat Üniversitesi konservatuvarı öğrencileri ile buluştu.

Japonya Turnesi kapsamında gerçekleştireceği konserler öncesinde Tokyo Sanat Üniversitesi’nde Ustalık Sınıfı gerçekleştiren sanatçılar, Türk halk çalgılarını ve milli danslarından örnekleri Japon öğrencilere tanıttı.

Gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile Türk halk çalgılarını yakından tanıma fırsatı elde eden öğrenciler, usta sanatçılardan müzik ve dans eğitimleri aldı. Program kapsamında Japon sanatçıların eğitimlerine katılan TÜRKSOY sanatçıları ise yeni yetenekler kazanmanın mutluğunu yaşadı.

Ustalık sınıfının tamamlanmasın ardından, üniversitenin konser salonunda özel bir konser gerçekleştirildi.

Türk Dünyası’ndan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Başkurdistan (RF), Tıva (RF), Saha-Yakut (RF), Gagavuz Yeri (Moldova) ve Moğolistan’dan geleneksel müzik ustaları, solist sanatçılar ve dansçıların sahne aldığı konser  izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası Konserleri  Tokyo, Kawasaki, Yokohama ve Hamamatsu şehirlerinde gerçekleştirilecek olan konserlerle önümüzdeki günlerde devam edecek.

CEVAP VER