Dornier Seawings GmbH ortak girişiminin Çinli hissedarları yeni nesil “Seastar CD2” amfibik uçağının geliştirilmesi ve üretiminin hızlandırılması için 150 milyon € (172 milyon $) yatırım yaptı.

Dornier ailesiyle iki Çin devlet şirketi, Wuxi Communications Industry ve Wuxi Industrial Development arasında kurulan Dornier Seawings GmbH ortak girişimi bu fonları Çin’in Wuxi şehrinde bulunan Dornier merkezindeki yeni bir üretim tesisinin inşasını finanse etmek ve Almanya’nın Oberpfaffenhofen kentindeki son montaj üssünü genişletmek için kullanacak.

Yeni nesil uçaklar, orijinal versiyona göre bir takım iyileştirmeler sunuyor. Bunlar arasında yeniden tasarlanmış ve yükseltilmiş bir iç mekan, bir Honeywell Primus Epic 2.0 avionics paketi, geliştirilmiş su manevraları için güçlü bir hidro-itici, yeni korozyona dayanıklı iniş takımı, hidrolik ve yönlendirilebilir bir burun tekerleği ve MT tarafından tasarlanan beş kanatlı kompozit pervaneler yer alıyor.

12 kişi kapasiteli çift motorlu uçak Pratt & Whitney Canada PT6A-135A motorlarını kullanıyor.

Halen Oberpfaffenhofen’de bazı tasarım değişiklikleri ve sertifikasyon testlerinden geçirilen Seastar CD2 amfibik uçağının ilk uçuşunu 2019 yılında yapması, 2020’de sertifikasyon sürecini tamamlaması ve 2021 yılında hizmete girmesi planlanıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER