NATO’nun Üçlü Kavşak Tatbikatı (Trident Juncture 2018) esnasında hava operasyonlarını yakından takip etmek isteyen hava fotoğrafçıları Norveç’in Bodø Hava Üssü’nde 3 Kasım’da gerçekleştirilen “Spotters Day” etkinliğine katıldı.

50’den fazla kayıtlı fotoğrafçı sabah ve öğleden sonra gerçekleştirilen etkinlikte İtalyan KC-767 ve Kanada CC-150 tanker uçaklarının da aralarında bulunduğu askeri uçakların kalkış ve inişini fotoğraflama şansı yakaladılar.

NATO uçaklarıyla mürettebatının görev yaptığı ve güneşli mavi bir gökyüzünden, iri taneli dolu yağışına kadar değişen zorlu hava şartlarına uyum sağlamayı başaran fotoğrafçılar NATO’nun hava kuvvetleri yeteneklerini yakından tanıma fırsatı buldular.

Kalkışı müteakip alçak geçiş yapan farklı tipteki uçakların yanısıra Norveçli eski F-104 pilotları ve teknisyenlerinden oluşan bir ekip tarafından işletilen tarihi bir F-104 “Starfighter”ın formasyon uçuşu ve taksi rulesi de ilgiyle izlendi.

Pistin yanındaki gözlem tepesinde altı saat geçiren ve çok sayıda fotoğraf çeken spotter’ler Norveç Havacılık Müzesi’ni de ziyaret ettiler. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER