Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Başkentlilerin sempatisini kazanan, Büyükşehir’in maskotu Ankara kedisi “Misket”in çizgi filminin yapılmasına karar verildi.
Belediye Meclisi’nin, 2. Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında yapılan toplantısında, kente ilişkin konular görüşüldü.
Meclis’e sunulan Başkanlık yazısında, Ankara’nın tarihi ve kültürel değerleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerinin tanıtılması amacıyla milli ve manevi değerleri anlatan Ankara kedisi ( Misket ) karakteri kullanılarak bir çizgi film yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi. Yazıda, bu film karakteriyle tanıtım faaliyetleri yapılması için Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na yetki verilmesi, çizgi filmlerin yayın organlarında ücretsiz yayınlanması amacıyla protokoller yapılabilmesi için Genel Sekreterlik’e yetki verilmesi talep edildi.
Başkanlık yazısının oy birliğiyle kabul edildiği Meclis’te alınan diğer kararlar şöyle:
Mithatpaşa Köprüsü’nün altında, Ziya Gökalp Bulvarı ile kesiştiği noktada yolun iki tarafındaki karşılıklı boş alanlar ile Hacettepe Hastanesi Büyük Acil Girişi yakınındaki uygun görülecek bir alanın, satış ve tanıtım yeri açmak üzere Halk Ekmek Fabrikası’na 25 yıl süreyle bedelsiz tahsisine karar verildi.
Toplantıda ayrıca Mogan Gölü’nde düğün, nikah, yemek, toplantı, gezi organizasyonlarında ve tüm sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere bir tekne temin edilerek işletmeye açılması kararlaştırıldı.

 

CEVAP VER