İstanbul Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gülbahçe Spor Tesisi’nin bu yıl beşincisine ev sahipliği yaptığı Lale Kupası Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda çiftler zaferi milli tenisçi İpek Soylu ile Rus partneri Veronika Kudermetova’nın oldu.

60 bin dolar toplam para ödüllü organizasyonda 1 numaralı seribaşı olarak ter döken Soylu/Kudermetova çifti, finalde Rus tandem Polina Monova/Ksenia Lykina’yı 4-6, 7-5, 11/9’la devirip mutlu sona ulaştı.

Büyük çekişmeye sahne olan finalde Monova/Lykina karşısında ilk seti 6-4 kaybeden Soylu/Kudermetova tandemi, onuncu oyunda bir maç puanı çevirdikleri ikinci seti 7-5’le hanelerine yazdırıp mücadeleyi maç tie-break’e uzattı.

Kazananı belirleyen kritik oyunda 8/5 öne geçen Soylu ve Kudermetova, skorun 8/8’e gelmesine engel olamasa da maçın sonunu soğukkanlı bir şekilde oynadı. Ellerine geçen ikinci maç puanında İpek’in etkili forehand vuruşuyla 11/9’a ulaşıp işi bitiren ikili, şampiyonluk ödülünün sahibi oldu.

21. yaş gününde kupa sevinci yaşayan Soylu ve partneri Kudermetova’ya ödüllerini Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile İBB Gençlik Spor Müdürü Ayhan Kep takdim etti.

CEVAP VER