Askeri silahlar ve teknoloji kapasitesi hakkında görüş almak ve pilot eğitimleri hakkında bilgi edinmek üzere Arizona, Luke Hava Kuvvetleri Üssü’nü ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump, burada yaptığı konuşmada Amerikan yapımı askeri silahlara övgü yağdırdı.

56’ncı Savaş Kanadı Komutanı Tuğgeneral Todd Canterbury tarafından karşılanan ve ilk olarak statik alanda sergilenen F-35A Lightning II savaş uçağını ve diğer askeri ekipmanları inceleyen Trump, GBU-12 bombalarının yetenekleri hakkında bilgilendirilmesinin ardından kabine üyeleri, kongre üyeleri ve savunma sanayi liderleriyle bir yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Siber güvenlik, yabancı askeri satışlar, stealth gizli teknoloji ve F-35 gelişimi dahil olmak üzere mevcut savunma konularında fikir alışverişinde bulunan Trump, “Dünyanın en büyük askeri teçhizatını yapıyoruz. Amerikan yapımı askeri ürünler, dünyadaki diğer ekipmanlardan daha etkili, daha ölümcül ve daha hassastır.” diyerek bunun bir yarışma konusu dahi olmadığını ve yakın bir rakiplerinin bulunmadığını öne sürdü. Üste görevli askeri personelle tokalaşıp sohbet eden Trump onlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

ABD Hava Kuvvetleri savaş pilotlarının yüzde 95’ini eğitmekten sorumlu olan Luke Hava Kuvvetleri Üssü’nde yaklaşık 5 bin 600 askeri personel görev yapıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER