İlki 12 Mayıs 2014 tarihinde envantere katılan A400M ATLAS uçağının yedincisi, 18 Ekim 2018 tarihinde, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı/Kayseri’de, üs personeli ve ailelerin katılımı ile envantere girdi. 

A400M ATLAS stratejik nakliye uçağı projesi programı 1985 yılında başlatıldı, Türkiye’nin katılımı ise 1988 yılında gerçekleştirildi. Projeye Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İspanya ve Türkiye iştirak ediyor. Proje kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 10 uçak tedarik edilecek.

A400M ATLAS uçağının envantere girişiyle birlikte tek seferde daha ağır veya daha hacimli malzemeler taşınabileceği gibi daha önce hava yolu ile taşınamayan silah sistemleri ve araçlar da bir yerden başka bir yere intikal ettirilebiliyor. A400M ATLAS stratejik ulaştırma uçağı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığının sürat, menzil ve ağırlık olarak taşıma kapasitesi iki katına çıktı. A400M sahip olduğu birçok yeni kabiliyet ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dünyanın her yerinde harekât yapabilme özelliğine sahip olmasını sağlıyor.

CEVAP VER