Türk Müziğinin güçlü sesleri Aşkın Nur Yengi ve Selami Şahin, Günay Restaurant’ta verdikleri muhteşem konserle kendilerini dinlemeye gelen misafirlerine unutamayacakları bir gece yaşattılar.

Muhteşem gecenin açılışını doksanlardan günümüze dillere dolanan şarkıları ile yapan Aşkın Nur Yengi, şarkı aralarında seyircileri ile sohbet etmeyi de ihmal etmedi. 1983 yılından beri sektörün içinde olduğunu dile getiren Yengi, ”O yıllardan bu yıllara çok şey biriktirdim. Ancak biriktirdiğim en değerli şeyler sizlersiniz.” diyerek seyircilerine teşekkür etti.
Sahnesinin ortalarına doğru kariyerinin ilk yıllarında vokalistliğini yaptığı Sezen Aksu’nun ”Sitem” adlı parçasını seslendiren başarılı sanatçı, ”Sezen’den bu şarkıyı çok istedim. Ama Metin Şentürk’e nasipmiş. Oda muazzam okuyor. Diline, yüreğine sağlık ancak Sezen Aksu müsaade etseydi bu şarkıyı ilk benden dinleyecektiniz. Hey gidi günler hey… Zaman nede çabuk geçiyor. Dün gibi hatırımda.” ifadeleri gençlik günlerine geri döndü. ”O yıllarda tüm genç kızlar gibi benimde duvarlarımı yabancı artist ve sanatçı posterleri süslerdi. İdollerimiz ya da gençlik heyecanlarımızdı onlar. Ama ne hikmetse aralarında sevgili İbrahim Ağabey’in, İbrahim Tatlıses’in posteri de vardı aralarında. Garip değil mi?” diyerek sözlerine devam eden başarılı sanatçı Aşkın Nur Yengi, sahnesinden İmparator İbrahim Tatlıses’e selam göndermeyi de ihmal etmedi.
Programını Sezen Aksu, Kayahan, Erkin Koray gibi Türk müziğine damgasını vurmuş isimlerin ölümsüz eserlerini seslendirerek nokta koyan Aşkın Nur Yengi sahneyi alkışlar eşliğinde Selami Şahin’e devretti.
SELAMİ ŞAHİN’DEN SIRILSIKLAM PERFORMANS
Mikrofonu ve sahneyi Aşkın Nur Yengi’den teslim alan Türk müziğinin tartışmasız en önemli bestecilerinden olan Selami Şahin, Aşkın Nur Yengi ile başlayan müzikal fırtınayı adeta kasırgaya döndürdü.
 ”Tanrım” ile  başladığı programında bir kaç kuşaktır dilden dile söylenen ve gönüllere dokunan slow şarkıları ile herkesi kendisine hayran bırakan Selami Şahin, gençlere taş çıkaran sahne performansıyla da parmak ısırttı. Sanat güneşi Zeki Müren’in otuza yakın şarkısını seslendirdiğini dile getiren başarılı sanatçı, ”Zeki Bey bambaşka bir insandı. Onunla çalışmak çok büyük bir gururdu benim için.” diyerek Sanat Güneşi’ni yad etmeyi de ihmal etmedi.
Programının ortalarına doğru yoğun tempo dolayısıyla tr içinde kalan Selami Şahin, bir hayranının ”Helal olsun size, alın teri akıtıyorsunuz. Büyük sanatçısınız” sözlerine ”Teveccühünüz. Hayatta en değerli şey alın teridir. Eğer bu gece buradan sizleri mutlu ve hoşnut gönderebilirsek işte o zaman bu terin bir karşılığı olacaktır.” karşılığını vererek salonda büyük bir alkış tufanı kopardı. Uzu süren alkışları şarkıları ile keserek programına devam eden Şahin, Günay programını ”En kısa sürede yeniden görüşmek ümidiyle” diyerek  noktaladı.

CEVAP VER