Kayseri’de yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’yle mücadele konusunda vicdanları kanatan hususlar olduğunu biliyorum, duyuyorum. Bu ihanet çetesinin tam göbeğinde olduğu hâlde, bir şekilde şu ana kadar adalete hesap vermemiş olanlar kurtulduklarını sanmasın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına 24 Haziran seçimlerinde kendisine yüzde 70’in üzerinde oy oranıyla destek veren Kayserililere teşekkür ederek başladı. Kayserililerin verdikleri bu güçlü destekle Türkiye’ye hedeflerine ulaştırma mücadelesinde  ‘durmak yok, yola devam’ dediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “İşte gördüğünüz gibi biz de durmuyor tüm gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

KAYSERİ’YE YAPILAN YATIRIMLAR

Uluslararası alanda büyük bir mücadele yürütüldüğünü, ülke içinde ise tarihî dönüşümlere imza atıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin her birini kalkındıracak, büyütecek, geliştirecek hizmetlerin adım adım takip edildiğini belirtti. Bugün Kayseri’de toplam yatırım bedeli 1 milyar 640 milyon lirayı bulan 137 farklı bakanlık, belediye ve özel sektör projesinin toplu açılış töreninin gerçekleştirildiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan yatırımlardan bazılarını şöyle aktardı: “Açılış listemizde eğitimde liste, ortaokul, ilkokul binaları, pansiyonlar, okul spor salonları, üniversitemizin ek binaları ve spor tesisleri de bulunuyor. Adalet Bakanlığımızın, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın çeşitli yatırımlarının resmî açılışlarını da bugün yapıyoruz. Resmî açılışını yaptığımız eserler arasında Diyanet İşleri Başkanlığımızın hayırseverlerin desteğiyle çeşitli mahallelerimizde yaptığı Kur’an kursu binaları da bulunuyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında Kayseri’ye son 16 yılda  yaklaşık 26 milyar lira tutarında yatırım yapıldığını belirterek şunları söyledi: “Eğitimde 4 bin 429 yeni derslik, 5 bin 917 kişilik yükseköğrenim öğrenci yurtları inşa ettik. Kayseri Üniversitesi’nin de hayata geçmesiyle şehrimizde üniversite öğrencisi sayısı kaç oldu biliyor musunuz? 68 bin. Sağlıkta 15’i hastane olmak üzere 42 tesisi şehrimize kazandırdık. Kayseri Şehir Hastanesi bin 607 yatak kapasitesi ve her türlü imkânıyla gerçekten şehrimize yakışır bir eser oldu.”

Toplu konut yatırımlarıyla Kayseri’de 17 bin 790 vatandaşı ev sahibi yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kayseri’nin 83 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 635 kilometreye çıkardık. Hâlen yapımı süren 18 ayrı yol projemizin de tamamını inşallah iki yıla kadar bitirip hizmete açıyoruz. Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına bağlı Yerköy-Kayseri bölümünün altyapı uygulama projeleri tamamlandı, en kısa sürede inşallah ihale sürecini başlatıyoruz. Artık Kayseri için yetersiz gelen havalimanımızdaki terminal binasının yerine yenisini yapıyoruz. İnşa ettiğimiz barajlar ve sulama tesisleriyle şehrimizde 490 bin dekar araziyi su ile buluşturduk. Bu liste çok uzun, burada sadece özetleyerek ifade ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde Kayserimizi daha büyük hizmetlerle buluşturarak bu listeyi zenginleştireceğiz” açıklamalarında bulundu.

Konuşmasında, Kayseri’nin istikrarın, güvenin, huzurun, yatırımın, üretimin, ticaretin, ihracatın manasını iyi bildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mesele ülkenin ve milletin bekası olduğunda kimin vanıladığının kimin de yürekten konuştuğunun ayrımını Kayserili gayet güzel yapar” diye ekledi.

“TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK DÖNÜŞÜMLERİNİ YAŞIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında dünyada dengelerin yeniden kurulduğuna işaret ederek, “Bunlar ellerine tutuşturulan uyduruk kâğıtlarla şahsıma, aileme, partime iftira atmakla uğraşıyor. Bölgemiz cayır cayır yanıyor. Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği, on milyonlarca insanın evinden olduğu bir zulüm yaşanıyor. Bunların gözü parti içinde koltuk kavgasından başka bir şey görmüyor. 4 milyon mülteciyi bu ülkede biz besliyoruz, onlara ev sahipliğini biz yapıyoruz. Batılı kapılarını kaparken biz kardeşlik kapısını açıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tarihinin en büyük dönüşümlerini yaşadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Uluslararası ilişkilerden ekonomisine kadar baştan sona yeniden inşa ediliyor. Bunlar tek parti dönemine methiye dizmenin ötesinde bir söz edemiyor. Şu anda bir kısmı Kayseri’de yetişen kahraman askerlerimiz sınırlarımız ötesinde başarı üstüne başarı kazanıyor. Bunlar neredeyse üzüntüden kahroluyor. İdlib’de elde ettiğimiz insani ve stratejik başarıdan dolayı tüm dünya bizi kutladı, ana muhalefet bu konuda bir söz edebildi mi? Etmez etmez, hatta Zeytin Dalı Harekâtında neredeyse operasyonu önlemeye kalkacak kadar gönülleri bu ülkeden kopuk bir görüntü sergilediler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi mensuplarının yurt dışına gittiklerinde terör örgütü mensuplarıyla bir araya geldiklerini, orada Türkiye aleyhine yapılan konuşmalara iştirak ettiklerini belirterek “Bu ülkede ne kadar vatan, millet, devlet düşmanı kesim varsa hepsiyle el ele, koyun koyuna yol yürüyorlar. Ankara’dan İstanbul’a bunlarla el ele yürümediler mi? Ana muhalefetin başındaki zat güya adalet yürüyüşü yaptı. Koluna girenler hep tescilli terör yardakçılarıydı. Ülkemizi sıkıntıya sokacak, milletimizi tedirgin edecek hangi hadise yaşansa bunlar içte içe seviniyor, hemen el ovuşturmaya başlıyor. ‘Bir şey olsa da şu Tayyip Erdoğan aradan çekilse, meydan bize kalsa’ beklentisiyle yan gelip yatıyorlar” diye konuştu.

“BU MİLLET BELEDİYELERİ TERÖR ÖRGÜTÜNE TESLİM ETME OYUNUNA SEYİRCİ KALMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan son 17 yıldır ana muhalefet partisinin en büyük başarısının ‘her evden 1 oy’ diyerek bölücü örgütün güdümündeki partiyi meclise sokmak olduğunu söyleyerek, “Bununla kalmadılar, şimdi mahalli idareler seçimlerinde kimi belediyeleri yine onlara peşkeş çekmeye hazırlanıyorlar. Sanıyorlar ki bu millet onların belediyeleri terör örgütüne teslim etme oyununa seyirci kalacak. Türk milletini hiç tanımadıkları için bunca yıldır yüzde 25’in üzerine çıkamıyorlar. Hatta son seçimde daha da aşağıya indiler” değerlendirmelerini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bakın buradan sesleniyorum, Kayseri’den tüm Türkiye’ye sesleniyorum; eğer teröre bulaşmış olanlardan kalkıp da belediye başkan adayı yapanlar çıkacak olursa, bilsinler ki şu anda kayyum atanan yerlerdeki ilkemiz neyse aynı ilkeyi Türk hukuk sisteminde işleteceğiz. Bunu böyle bilsinler. Öyle bu milletin parasını biz belediyeye verelim de ondan sonra bu para Kandil’e gitsin; yok böyle bir şey. Biz devletin parasını verelim de ondan sonra bu teröristlere makine alsınlar, onlar da o güzel şehirlerimizi kanallarla donatsınlar; yok böyle bir şey, bitti o. Müslüman bir delikten bir kere sokulur, bir daha asla.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Gazi Mustafa Kemal’in bu hisseleri CHP kullansın diye değil hazineye gitsin diye bu şekilde yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyu meclis gündemine taşıyacaklarını, MHP’nin de söz konusu hisselerin hazineye devrine yönelik çalışmalara destek olacağını bildirdi. Doğru olanın bu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Diyor ki, bunu biz kullanmıyoruz ki. Ya bir de kullanacak mıydın? Bunun senle yakından uzaktan alakası yok. Dört tane CHP’liyi oraya atıyorsun, diyor ki; onların orada hiçbir gücü yok. Neyi var? Ya Yönetim Kurulu üyesi ne yapar? El kaldır indir, öyle mi? Onun arkasında nelerin yattığını biz çok iyi biliriz, işi bilenler de çok iyi bilir. Dolayısıyla şimdi bu süreç başladı. Ve bir an önce inşallah Meclisimizden bu geçecek ve ardından da Hazinemize İş Bankası bunu ödeyecek.”

“BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE SINIRLARIMIZ İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ DARBELER VURDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Önümüzde mutlaka çözmemiz gereken birkaç temel meselemiz var. Bunlardan biri terör. Bölücü terör örgütüne, sınırlarımız içinde çok önemli darbeler vurduk, âdeta kımıldayamaz hâle getirdik. Tabii bu alçaklar da boş durmuyor. Kendilerince ülkemizin canını yakacak eylemlere girişmek için fırsat kolluyorlar. Allah’ın izniyle onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hâlâ topraklarımız içinde kalan kılıç artıklarını da en kısa sürede imha edeceğiz. Terör konusunda bir başka önemli sorunumuz, FETÖ’dür. Bu ihanet çetesinin ülkemize verdiği maddi ve manevi zararın boyutları gerçekten çok büyüktür. Eğitim, hayır hasenat diyerek, sohbet diyerek, diyalog diyerek sinsice kurdukları tuzaklarla nice gencimizi, nice ticaret erbabımızı, nice vatandaşımızı düşürdüler.”

“FETÖ’YLE MÜCADELE KONUSUNDA EN KÜÇÜK BİR TAVİZ VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgütün gerçek yüzünün ortaya çıktığı tarihin 17-25 Aralık 2013 Emniyet-yargı darbe girişimi olduğuna dikkat çekerek örgütün 40 yıl boyunca bugünlerin hazırlığını yaptığını söyledi. “Şimdi ise ortaya konulan tüm delillere, tüm hakikatlere, tüm ikazlara rağmen örgütün içinde kalmaya devam edenler bunun sonuçlarına da razı olmuşlar demektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan  “Açık söylüyorum; FETÖ terör örgütünün içinde kalanlar, bak buradan sesleniyorum; kim olursa olsun, ister babamız olsun, ister evladımız olsun, ister kardeşimiz olsun, kusura bakmasınız canlarını yakarız, hukuk neyse bunu da uygularız. Çünkü onlar bu ümmeti parçaladılar, aileleri parçaladılar, kardeşleri birbirine düşürdüler. Bunlara biz müsaade edemeyiz” şeklinde konuştu. Sözlerinin devamında “15 Temmuz gibi tarihimizde eşi benzeri olmayan bir büyük ihanete rağmen bu yapıyı savunmaya devam edenlere yapacak hiçbir şeyimiz kalmamıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,   “Kendini 15 Temmuz’u FETÖ’nün yapmadığı yalanıyla avutanların, o gece ellerine silah alıp milletimize kurşun sıkanlardan hiçbir farkı yoktur. Biri cismiyle, öteki kalbiyle aynı ihanete ortak olmuştur” ifadelerini sözlerine ekledi.

Konuşmasının devamında, “FETÖ’yle mücadele konusunda en küçük bir taviz vermedik, vermeyeceğiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Elbette bu mücadeleyi de hukuk devleti içinde yürütüyoruz. Adalet ve onun uygulamadaki hâli olan hukuk, herkesin, hatta hainlerin bile hakkıdır. Dünyada, böylesine büyük bir saldırıya maruz kalıp da, bizim kadar meseleyi demokratik hukuk devleti sınırları içinde götüren bir başka ülke, bir başka örnek yoktur” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buna rağmen hâlâ FETÖ’yle mücadele konusunda vicdanları kanatan hususlar olduğunu biliyorum, duyuyorum. Bu ihanet çetesinin tam göbeğinde olduğu hâlde, bir şekilde şu ana kadar adalete hesap vermemiş olanlar, kurtulduklarını sanmasın.”

“ŞEHİTLERİMİZE OLAN BORCUMUZU SON FETÖ’CÜYÜ BULUP HUKUKUN KARŞISINA ÇIKARTMADAN ÖDEYEMEYİZ”

Geçmişte Kayseri’nin de FETÖ’den çok çektiğini iyi bildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitim kurumlarından iş dünyasına kadar şehrin hayat damarlarına musallat olan bu ihanet çetesinin peşini Kayseri’de de bırakmadık, bırakmayacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Isparta’da bir bankanın kasasından örgüte ait 100 kilo altın ve 5 milyon dolar para çıktığını aktararak, “Buradan şimdi tüm finans sektörüne sesleniyorum; bak Isparta’da bu oldu. Lütfen kasalarla ilgili çalışmalarınıza da dikkat. Nerede kim ne yapıyor bunu bileceksiniz. Bugün olmazsa yarın, ama bir gün mutlaka tüm hainler ihanetlerinin hesabını verecektir. Şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu son FETÖ’cuyu bulup hukukun karşısına çıkartmadan ödeyemeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kayseri’nin bir asır önce yaşadığı acıları çok iyi biliyoruz. Kayseri’nin terörle mücadelede verdiği şehitleri çok iyi biliyoruz. Bu şehre FETÖ ihanet çetesinin ödettiği bedeli de çok iyi biliyoruz. İnşallah evlatlarımız tüm bu tecrübelerin ışığında kendilerine güvenli ve müreffeh bir gelecek inşa edeceklerdir. İşte bunun için gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonlarını bırakıyoruz. Sultan Alparslan’ın ve Fatih’in mirasçısı gençlerimizin bu büyük mirasın hakkını vereceklerine yürekten inanıyorum.”

CEVAP VER