Milli Anadolu Ankası – 2018 Tatbikatı; 8 – 19 Ekim 2018 tarihleri arasında Konya 3’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştiriliyor.

Anadolu Ankası Tatbikatları 2009 yılından beri yılda iki dönem halinde Hv.K.K.lığı koordinatörlüğünde Konya’da düzenleniyor. Tatbikat, 2012 yılından itibaren bir dönemi millî, bir dönemi uluslararası olacak şekilde icra edilmeye başlandı.

HARBE HAZIRLIK SEVİYESİ EN ÜST DÜZEYDE TUTULACAK

Tatbikatın maksadı; Personel Kurtarma Harekâtı kapsamında komuta kontrol sürecini denemek ve geliştirmek, Personel Kurtarma Görev Kuvveti unsurlarının eğitim seviyelerini arttırmak, Hayatta Kalma ve Kaçma Kurtulma usulleriyle ilgili pilotların eğitim seviyelerini geliştirmek, müşterek ve/veya birleşik harekât kapsamında, Yakın Hava Desteği, Dinamik Hedefleme ve Zamana Duyarlı Hedefleme görevlerini icra etmek ve katılımcılar arasındaki ortak çalışabilirliği arttırarak Harbe Hazırlık seviyesini en üst düzeyde muhafaza etmek olarak belirlendi.

Tatbikata Kara Kuvvetleri Komutanlığından bir AS 532 helikopter; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bir SAT Timi; Hava Kuvvetleri Komutanlığından dört F 16 uçağı, iki AS 532 helikopter, bir UH-1 helikopter, bir CN-235 ulaştırma uçağı ve bir E-7T HİK uçağı ile Özel Kuvvetler Komutanlığından bir S-70 helikopter katılıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER